Connery

Cardigans - Super Extra Gravity

The Cardigans har lavet endnu en lækker rockplade, læs anmeldelsen her.

4 ud af 6 stjerner
Cardigans - Super Extra Gravity
I 1995 udgav The Cardigans gennembrudspladen Life, måske et af de bedste popalbums fra 1990'erne og et tidsbillede på den lette alternative, indierock, der bed sig fast i disse år. Pludselig var det i orden at lytte på pop uden at miste sin streetcred. Mest af alt fordi poppen havde kant, var intelligent og baseret på et traditionelt orkester, hvor alle var involverede, i stedet for en eneherskende solist, båret frem af et par smarte A&R's.

Efter Life kom First Band on The Moon, hvor singlen LoveFool blev en megasucces og cementerede The Cardigans-lyden som noget helt særligt.

Med Gran Turismo i 1998 var The Cardigans sikret endnu en succes, båret frem af singlerne My favorite Game og Erase/Rewind. Bandet var ved at blive mere orienteret omkring rocken, fremfor poppen.

Næste plade, Long Gone Before Daylight kom i 2003, med singlerne For What It"s Worth og You"re The Storm. Pladen var en god solid rockplade, bedre end de fleste og ikke så kommerciel som de forrige 3 Cardigansplader.

Og nu i oktober 2005 er The Cardigans ude med 6. studiealbum, Super Extra Gravity. Endnu et bundsolidt rockalbum med masser af gode sange.

Første single er I Need Some Fine Wine And You, You Need To Be Nicer, et klassisk Cardigansnummer båret af lækre skramlede riffs, solidt trommespil og Nina Perssons kælne insisterende stemme.

Losing A Friend er en oplagt anden single, et downbeat nummer, igen med skramlede guitarer, bombastiske trommer og Perssons lidende stemme.

Og sådan fortsætter pladen ud over alle 11 numre, rastløse og søgende. Ganske udmærket. Det upolerede, crunchy udtryk der kendetegner pladen, klæder virkelig The Cardigans.

Og så bliver jeg som en notabene nødt til at nævne Swan Lee, der på skammeligste vis forsøgte at blive en slags danske Cardigans. Projektet mislykkedes og Swan Lee eksisterer ikke mere - tak for det!

Køb pladen, se dem live og nyd The Cardigans lækre lyd.

The Cardigans, Super Extra Gravity, (Universal), release oktober 2005
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce