Connery

Bøde for skilsmisse

En god forretning for staten?

"Til døden jer skiller" er efterhånden en frase, der sjældent holder. Man bliver gift og siger "ja" og "amen", men møder man lidt modstand i ægteskabet, ja så kan man da heldigvis blive skilt.
Bøde for skilsmisse
Sådan er det i mange lande, men i Polen har regeringen fået nok af den holdning, da cirka en tredjedel af alle gifte par i Polen bliver skilt. Derfor vil de lave en ganske særlig lov.
 
Den polske regering har planer om at give folk, der bliver skilt, bøder. Bøderne vil variere alt efter, hvor velhavende parret er, men det kunne nemt forløbe sig til at blive flere hundrede tusind kroner for de rigeste i Polen.
 
Sociologen Krzystof Lecki anklager dog staten for at ville tjene penge på "skilsmisse trenden" og mener, at det vil hindre folk i at lade sig skille. Han tilføjer også, at det kan have modsatte effekt: "Det er mere sandsynligt, at folk i første omgang slet ikke vil giftes."
 
Det store spørgsmål er så, hvad der sker i Polen; holder folk op med at gifte sig? Kommer de nuværende par til at leve som hund og kat? Eller er det i virkeligheden både en god forretning og en god idé?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce