Connery

Bob Dylan in concert

The grand old man spillede for fuldt hus i Herning Messecenter

2 ud af 6 stjerner
Bob Dylan in concert
Lørdag den 5 maj indtog Bob Dylan, foran 8000 mennesker og et udsolgt messecenter, scenen i Herning. Sjældent har man set et mere forventningsfuldt og spændt publikum, som aldersmæssigt strakte sig fra 7 til 70 år. Fra gamle hippier med gråt i håret i stedet for blomster, og til unge topstylede fyre på atten somre. Flere havde taget børn og børnebørn med, for at give dem et glimt af mand, som om nogen er en levende legende. Selv vores indenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen, og Shubiduas forsanger, Michael Bundesen, var blandt publikum. 

Lad mig også med det samme sige, at om noget så er Herning Messecenter, et sted hvor det kan lade sig gøre. Jeg tror ikke man i Danmark finder noget sted, hvor en koncert bliver afholdt mere organiseret og professionelt.  Det var nu også en ren fornøjelse at kunne gå til en koncert med 8000 mennesker, og så have luft omkring sig. Som tilskuer havde man muligheden for at vælge mellem en gulvplads, eller en siddeplads på den store amfi-scene som omkransede det hele. Og ligegyldigt hvor man befandt sig var lyden optimal. Skulle man blive træt af musik eller bare have brug for at strække benene, kunne man bagved købe alt fra øl og kaffe, til sushi og band t-shirts.
ANNONCE
Bob Dylan in concert
Bob Dylan havde intet opvarmningsband med sig denne gang, så som annonceret på slaget 20:00 stod han på scenen, og uden de store armbevægelser satte bandet i gang med at spille. Det fortsatte han med nummer efter nummer, præcis en time og femogfyrre minutter. Få kunstnere har så stort et repertoire at tage af som Dylan, og selvom der selvfølgelig kom en del fra hans seneste album Modern Times, blev det da også til et par af hans gamle hits. Og der var ingen tvivl om, at det var dem folk helst ville høre. Salen bølgede nærmest når han satte mundharmonikaen til læberne, og nummeret Just like a woman gik ikke kun rent hjem, men fik omkvædet sunget af salens 8000 tilskuere.
Jeg måtte flere gange spørge mig selv hvor manden som fylder 66 år i næste måned, henter sin energi fra. For den utrættelige Bob Dylan var på fra det øjeblik han betrådte scenen, og til de sidste lys blev slukket. Der var ingen tvivl overhovedet, om at man her fik man lov til at høre, hvordan musik kan forkæle øregangen, når den er fejlfri og resultatet af en livslang kærlighed. Der var endnu mindre tvivl om, at Dylan her havde samlet et band, som kunne deres håndværk. Det var hele vejen igennem super professionelt, og den blues som strømmede ud af dem og deres instrumenter, gik direkte i mellemgulvet og satte sig fast. Kontakt mellem Dylan og hans publikum skal man ikke forvente, han er der for at levere varen og det gør han overbevisende. Alligevel slap der både smil og kække bemærkninger over hans læber, da han blev båret ind til ekstranumrene af stående klapsalver. Og jeg tror at ikke kun publikum, men også Dylan selv samt band, havde en fantastisk aften på den jydske hede.

Da Dylan ikke ønsker at blive fotograferet er billederne fra arkivet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce