Connery

BliGlad på Dexter

Danske BliGlad på jazzhus Dexter i Odense den 22 marts.

3 ud af 6 stjerner
BliGlad på Dexter
Så blev det torsdag og en lille uventet kø havde allerede dannet sig ved Dexters indgang, da jeg ankom. BliGlad stod på programmet og jeg havde set frem til denne koncert i et par dage. Bandet havde jeg som sådan ikke beskæftiget mig synderligt meget med, andet end nummeret Kærlighed til folket, som for tiden bliver skamspillet i radioen. Det, at man så tog disse reggaefyre og smed dem ind på noget så småt som Dexter (Odenses stolte lille Jazzhus, hvor mange af de garvede musikkere har spillet) havde irriteret mig en del, men det viste sig at være til bandets fordel!

Der var godt fyldt op foran scenen, da bandet gik på. Førstehåndsindtrykket var hylende morsomt, og skræmmende på samme tid. Der stod der pludselig 6 (unge) drenge i keddeldragter, 80'er solbriller, læder-outfits og sarfarihatte. Hu hej for et humør der blev lagt for dagen! Koncerten blev skudt igang med en energi jeg længe har manglet. Jeg ved ikke hvad det var, men et eller andet rykkede sig inde i mig og en, to , tre så stod jeg og dansede ligesom alle andre. Bandet besad en hel fantastisk udstråling og selve scene-showet var så elskværdigt og medrivende at end ikke hjertesorger ville have stået i vejen for at smile, danse og skråle med. Publikum var med hele vejen, og BliGlad gav den så hatten passede! Christopher Mclaughlin (Forsangeren) og Max Buthke (kor/percussion) havde en herlig kemi, som resulterede i en masse dans, næsten battles, og skuespil på scenen. Dejligt, dejligt, dejligt!

Da Kærlighed til folket endelig blev spillet, var det hele nået et sådant klimaks, at man var yderst glad og tilfreds med købet af billetten! De havde åbentlyst med vilje ventet med Kærlighed til folket som et af de sidste numre, for at holde publikum interreseret, og det virkede.

Backstage
Det lykkedes mig, at hive fat i bandet efter koncerten (eller det vil sige Kasper Brinck (trommeslageren), Benjamin Lesak (pianisten) og deres tourmanager). De var villige til at svare på spørgsmål så vi bevægede os ud i et baglokale hvor døren smækkede og lyset slukkede. I det meget mørke rum spurgte jeg hvordan pokker man kom på den ide, at lave reggae-musik midt i brit-pop/rock/new wave-perioden af musikhistorien. De forklarede at Christopher og en af de andre fra bandet havde fået en forkærlighed for reggae i forbindelse med en optræden, og siden det var det blevet fastlagt at det var stilen at følge. Bandet er en sammenstøbning af nogen-som-kender-nogen-der-kender-nogen, men sammen har de helt sikkert fundet en harmoni, som er et sjældent syn på en scene! Selve koncerten var efter deres mening gået godt, og det kunne jeg jo kun give dem ret i.

Jeg spurgte ind til hvorfor teksterne så var danske, og de svarede indlysende nok, at det nok i bund og grund havde en del at gøre med det originale aspekt. Det originale havde efter deres mening dog fået en del konkurrence efter BikStok Røgsystems succes. Det var lidt, som at bliver overhalet indenom. BliGlad skulle efter sigende være blevet dannet før BikStok og derfor var de lidt ærgerlige over de mange sammenligninger med det andet band. Jeg må sige, at der er en del ens træk hos BliGlad og Bikstok, men det ændrer i mine øjne ikke på det faktum, at BliGlad bibeholder deres originalitet. Deres energi og påklædning gør dem unikke. Jeg fik da også spurgt ind til deres "kostumer" og de svarede, at det tillod dem at træde ind i en rolle på scenen, hvilket styrkede selve koncertoplevelsen både for publikum og bandet. Efter mine spørgsmål tog tourmanageren i døren og selvfølgelig gik den fint og roligt op
 
BliGlad er en sjov, hyggelig og lallende oplevelse, som helt klart er alle pengene værd! Deres koncert i Odense ender på 5 stjerner fra min side, pga. deres dejlige humør, herlige musik og fede sceneshow. Den sidste stjerne må jeg desværre lade udeblive, da det kræver noget næsten overdådigt.

Held og lykke til dem fremover!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce