Connery

Björk - Volta

Den islandske Björk kommer nu med hendes nyeste udspil, som er klar til at tage verden med storm.

3 ud af 6 stjerner
Björk - Volta
release: maj 07
medie: cd
label: Universal

Et kompagni stive soldater kommer marcherende, stift og koldt, og pludselig bliver de løsnet op af jungle trommer i en rytme, som er umulig at stå stille til. En aggressiv stemme toner frem og bryder lydbilledet. Ja, - det er Björk, og den islandske stemme er tilbage for fuld udblæsning.
Earth Intruders er et nummer med saft og kraft i sig. Med sin karakteristiske stemme brager Björk frem, og rammer sanserne med en udstråling der gør at ens humør ryger helt i top, og man er klar til at ramme enhver fest med glæde og fest lyst. Nummeret tromler frem som et tog for fuld kraft.
The Dull Flame Of Desire er en storslået duet, mellem Björk og Antony Hegarty fra Antony And The Johnsons. Man kan næsten forestille sig Midgård flyve forbi, og kongerne stå stolte med hagen rejst, lige inden en stor kamp. Antony Hegartys stemme er en god kontrast til Björks pompøse klang, dog kan hans stemme komme til at virke lidt flad til tider.
ANNONCE
Björk - Volta
Fra militær march til jungletrommer og videre til kongernes kamp, kommer man så pludselig en tur til det orientalske i nummeret I See Who You Are. Med rindende vand og xylofoner har nummeret en hyggelig klang, og Björks stemme støtter historien i sangen, som er om passion og begær, på en måde som virker pompøs og stadig stærk nok til at nummeret bliver holdt oppe og får den kraft det fortjener.
Vertebrae By Vertebrae bringer os videre på vores rejse, til de syv verdenshave. Man kan næsten lugte saltvandet, og hornene kalder alle mand på dæk. Den militante lyd fra trommerne og blæserne giver en god kontrast til den elegante stamme fra nord. Sangen som ved første gennemlytning handler om krig, er en flot skildring af facaden på det monster man vælger at sætte fri. Dog hvis man lytter sangen igennem flere gange, kan man ofte tolke nogle langt mere interessante ting, hvilket jeg helt klart vil anbefale at man gør. 
 
Albumet er om ikke noget andet, så i hvert fald en spændende musikalsk rejse igennem tid og rum. Som altid ligner Björks Volta ikke noget vi har hørt fra hende før, dog er der elementer som er fuldt med. Det er et flot stykke arbejde, og uden tvivl nomineret til mere end én gennemlytning.
Det svage punkt på dette album er, at det kan gå hen og blive ret trivielt, og at man måske forventede lidt flere overraskelser fra den islandske sangerinde.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce