Connery

Being Frank - When Unavoidable

Københavnske Being Frank er aktuelle med albummet "When Unavoidable".

4 ud af 6 stjerner
Being Frank - When Unavoidable
Realese: 2007-05-08
Medie:  CD
Label:  Kick Records

Stram selen, hold på hatten og blæs derudaf i takt med Being Franks nye plade When Unavoidable. Der er garanteret en spidsfindig oplevelse i et lydunivers, som sjældent gentager sig selv fra nummer til nummer. Her er ikke plads til snævrersynede, kedelige musikkere, som beskæftiger sig med playing-it-safe-melodier, ensporede genrer og image-bestemte udklædninger. Næ, her får vi en stor gryderet, som er lige til at dykke ned i og smage på. 

Der bydes på alt fra lettere pop-lyriske toner, til hvad der ligner progressiv rock a la Arctic Monkeys.
Den eventuelle grund til den meget vigende genre i musikken, ligger umiddelbart i de fem musikkeres forskelligheder. En lever for jazz'en, en anden for Nirvana, den tredje for Erasure, en fjerde for Bryan Adams og sidst men ikke mindst, er en sågar til Folk. Det er derfor ikke så sært, at Horisonten er en hel del bredere end hos mange andre bands, når den københavnske kvartet slår på strengene.

When Unavoidable byder på et par sikre hits, som nemt og let kunne glide direkte ind på hitlisterne. Samtidig er der en del numre, som kræver en del mere tid og omsorg før de virkelig for lov at skinne igennem. Bla. titelnummeret "When Unaviodable" og andre så som "Stay" og "Sweet Rebellion" er de såkaldte "sikre" tracks. Her er der både pop/rock og en smugle alternativt, og vi bliver ført gennem ballader ("Stay") og mere upbeatet danseable melodier ("When Unavoidable" og "Sweet Rebellion").

Hvis man gennemgår skiven fra enden til anden, finder man hurtigt andre gode numre, men som på sin vis er mere kryptisk anlagte. En favorit fra min side er klart det sidste nummer på pladen "Beyond Whether It all Began" , hvor Being Frank virkelig sætter fokus på den progressive rock og giver den for fuld hammer. Men det er smag og behag, og med det sagt kan jeg roligt sige, at der er musik til enhver smag på denne plade!

Being Frank er i særdeleshed en nytænkende gruppe, som på sin helt egen måde formår at blande mange stilarter sammen i en cocktail. Der kán opstå et behov for at hører bare lidt mere til det eksperimenterende i deres musik, hvilket derfor får nogle af numrene til at virke svage pga. deres enkelthed og genkendelighed fra andre bands.

Fire stjerner får de, for deres dygtige færdigheder som en flok legesyge musikkere med styr på deres materiale.

Track list:

1.  Bore
2.  When Unavoidable
3.  Stoked
4.  Her Mind
5.  Stay
6.  Mrs Frank
7.  Sweet Rebellion
8.  Somewhere in Siam
9.  The Gentleman
10. Beyond Whether it all Began
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce