Connery

Apple TV - Take-2

Apple TV - Nu i version 2.0 - og forbedringerne er ikke små!

Apple har lanceret deres software-opdatering nummer to til Apple TV. Første opdatering, til version 1.1, fixede nogle småproblemer og gav adgang til YouTube direkte fra Apple TV, men med opdatering nummer 2, til version 2.0, er der sket ting og sager!

Apple TV - Take-2
Med version 2.0 af Apple TV - også kaldet 'Apple TV - Take 2', er produktet nu kommet et kæmpe skridt nærmere det forbrugerne rent faktisk forventede. For de uindviede kommer her et kort rids af hvad Apple TV i bund og grund er.

Apple TV er:

En boks du slutter til dit fladskærms-TV (der kræves HDMI eller digital component-indgang på dit TV)

Apple TV synkroniserer med iTunes på en eller flere af dine computere, over trådløst netværk, eller almindeligt kablet netværk, og tager en kopi af al din musik, alle dine videoer, alle dine fotos, podcasts, og så videre - alt efter hvad du konfigurerer den til.

Herefter kan du afspille alle dine medier på dit fladskærms-TV i et ultra-lækkert Apple-interface.

Kritikpunkterne i version 1.0 og 1.1 var blandt andet:

* Ingen Dolby Digital 5.1 surround, på trods af HDMI og optisk lydudgang.
* Kun 720p (HD-ready) opløsning, på trods af hardware der burde kunne trække 1080p (FullHD).
* Ingen mulighed for at købe musik og film på iTunes Store direkte fra Apple TV

I version 1.1 blev der rettet nogle fejl, og åbnet op for at man kunne sidde og bladre igennem videoer på YouTube - men i det store hele var version 1.1 kun en "undskyldning" fra Apples side for de manglende basale funktionaliteter, som Apple TV oprindeligt var tiltænkt. I udviklingsfasen hed Apple TV 'iTV', og var ment som den ultimative Home Theater PC-killer - det skete bare overhovedet ikke.

Men hvad er så sket i version 2 - Apple TV - Take 2?

ANNONCE
Apple TV - Take-2
* Dolby Digital 5.1 surround er nu slået til standard på både HDMI og på den optiske lydudgang.

* Apple TV kan nu køre FullHD (1920x1080p)

* Det er muligt at leje film, både i DVD-kvalitet, men også HD-opløsning direkte fra Apple TV. Desværre endnu kun i USA.

* Det er muligt at købe og pre-listen musik direkte fra Apple TV.

* Apple TV har nu fået indbygget AirTunes, hvilket betyder at du kan spille musik på din iTunes som du plejer, men få musikken streamet direkte til lydudgangen på din Apple TV, som du selvfølgelig har sat til dit anlæg - en feature som vi allerede kender fra Apple Aiport Express - men det er fedt at den nu er blevet tilgængelig på Apple TV også!

Skal jeg så ud og købe en ny Apple TV, hvis jeg allerede har en, for at få de nye features??

Nej! Alle de nævnte features bliver tilgængelige ved en softwareopdatering. Opdateringen fylder i omegnen af 200MB, så det kan godt tage noget tid at få den hentet ned, og selve boksen bruger omkring 10 minutter på at stå og installere, genstarte, installere mere, og endelig får du en ny sprød opstarts-video og adgang til det nye Take 2-interface!

Connery.dk siger: Godt gået Apple! (Men det var fandme også på tide!)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce