Connery

Apoteker bag salg af Rohypnol

Tysk apoteker står bag omfattende salg af rohypnoler i Danmark.

Sagen kort: Gennem de sidste mange måneder har en tysk apoteker stået bag distributionen af mindst 500.000 rohypnoler til danske misbrugere, der med stor glæde har indtaget de ulovlige piller. Tre af de unge mennesker, der har indtaget pillerne, er døde.
Apoteker bag salg af Rohypnol
Rohypnol er egentlig et kraftigt sovemiddel, men indtages pillerne sammen med euforiserende stoffer, forstærkes disses virkning eftertrykkeligt. Med det motiv indtager  hundredevis af unge piller hver weekend i jagten på den ultimative rus.

Med det for øje har en tysk apoteker fra Flensborg set en mulighed for at tjene kassen, hvilket man må sige med 800.000 kr. er lykkedes. Skrupelløshed og pengeliderlighed har også været en motivationsfaktor for fem formodede pushere i sønderjylland, der har arbejdet tæt sammen med den tyske apoteker og de er nu sigtet af politiet. 

Sagen er uhyggeligt tæt på min hverdag, da en af de implicerede i sagen er en god bekendt igennem mange år. Man kan undre sig over, hvordan en person med baglandet i orden, lader sig friste af en risikabel mulighed for at tjene penge. Hvad der kan få ham til at sætte karriere, omdømme, samliv og fremtid på spil. Undre sig kan man dog ikke, da Tønder gennem mange år har været en slags knudepunkt i distribueringen af stoffer til resten af sønderjylland og sikkert også på den anden side af Kongeåen.

Politiet i Tønder har ofte stået som en passiv modspiller, der bruger flere ressourcer på, at patruljere i Tønders gågade i weekenderne og på ferieøen Rømø i jagten på berusede feststemte unge med en høj promille, der slæbes i detentionen for at sove rusen ud. Man må undre sig over politiets prioritering, når man hver weekend ville kunne gøre livet besværligt for de mange småpushere der findes.

Uden at kunne være sikker, vil argumenterne fra politiet sikkert lyde noget i retningen af, at de venter på muligheden for, at få fat på de større "fisk" der står bag småpusherne, men hvis man ser på de typer der sælger på gaden, så ville en velvoksen betjent iført uniform, der i et afhøringslokale spillede bredskuldret, kunne få de fleste til at synge en folkevise på mange vers om hvem, hvor, hvordan, hvornår og hvor meget.

Sagen om den tyske apoteker og hans disciple er først lige begyndt - og vi følger sagen lige til slutningen!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce