Connery

Anmeldelse: The Nun II

Dæmonen Valak er tilbage i biograferne.

1 ud af 6 stjerner
The Nun II - Trailer
?si=55sad32NAIpcUQup

Sister Act

Bedst som nonnen Irene (Taissa Farmiga) troede, at hun havde besejret dæmonen Valak (Bonnie Aarons), så er den gal igen. Denne gang i en franske landsby Tarascon. Her har en nonne skudt sig selv på trapperne af det lokale kloster, og Tarascons beboere føler, at onde kræfter er begyndt at brede sig over byen. Vatikanet sender derfor bud efter søster Irene, da hun er den eneste der har erfaring med at bekæmpe Valak.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: The Nun II Warner Bros. Pictures

Faces, Places

På den nærliggende kostskole er der også begyndt at ske mystiske ting og sager. Lærerinden Kate (Anna Popplewell) og datteren Sophie (Katelyn Rose Downey) bliver hjemsøgt af en frygtindgydende nonne, og da søster Irene og medsøsteren Debra (Storm Reid) undersøger sagen nærmere, venter der Irene mere end ét enkelt velkendt ansigt.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: The Nun II Warner Bros. Pictures

Master of None

The Nun II er instrueret af Michael Chaves, der tidligere har stået bag to andre film i The Conjuring universet; The Curse of La Llorona og The Conjuring: The Devil Made Me Do It. Man skulle derfor tro at instruktøren har godt styr på gyset, men The Nun II kunne ikke være mere uinspireret og forudsigelig. Gyset er ellers min yndlings genre, men jeg havde umådelig svært at bevare koncentrationen undervejs, selv i biografen, uden nogen videre forstyrrelser.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: The Nun II Warner Bros. Pictures

Nun of a bitch!

I forvejen har jeg det svært med overnaturlige gysere, da jeg aldrig har fundet det specielt uhyggelige, men The Nun II skraber altså dog bunden, når det kommer til gys og gru. Jeg skal blankt indrømme, at jeg ikke husker The Nun særlig godt, men jeg mener at dæmonen Valak var en del til stede i den film. Det er hun bestemt ikke i The Nun II. Små glimt og hovedsageligt i form af chok effekter, er hvad det kan blive til i denne omgang. Det lader til at selv Valak er blevet træt af sin egen franchise.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Anmeldelse: The Nun II Warner Bros. Pictures

The Devil May Care (but I sure don’t)

Produceren bag The Nun II, James Wan har gjort voldsomt indtryk på gyserscenen siden starten af ’00’erne. Han er manden bag succesrige gyserfranchiser så som The Conjuring, Insidious og Saw, der var med til at revolutionere og revitalisere genren. Men med tiden er kvaliteten af de tre serier blevet udvandet i form af de endeløse fortsættelser, der har gjort genren til en formularisk omgang kedelige chokeffekter. Hvis det stod til mig, kunne de alle tre godt bliver lagt i graven og The Nun II er dødsstødet, det sidste søm i kisten, R.I.P. gysergenren.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 10 %

Teknisk information:

Original titel: The Nun II

Land: UK/USA, 2023

Instruktør: Michael Chaves

Cast: Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Storm Reid, Bonnie Aarons, Katelyn Rose Downey, Anna Popplewell

Genre: Horror/Mystery/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lydmix: Dolby Digital

Spilletid: 110 min

Dansk bio premiere: 7. september 2023

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del

Seneste nyt