Connery

Anmeldelse: Talk to Me

Effektiv gyser fra skaberne af Youtube kanalen RackaRacka.

4 ud af 6 stjerner
Talk to Me - Trailer

Reid my lips

Brødrene Danny og Michael Philippou, RackaRacka, som de kalder sig på Youtube, er allerede en internet sensation. Ikke mindst på grund af deres sjove og opfindsomme videoer, men måske også fordi Danny en overgang var kæreste med pornostjernen Riley Reid, som medvirkede i en række af deres videoer.

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

Wilde child

Nu har de to australiere fået lov at skrive og instruere deres første film, og det er blevet til gyseren Talk to Me. En udmærket debutfilm, der leverer nogle effektive gys og jump scares, og som har en fremragende spillefilmsdebut-præstation af Sophie Wilde.

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

Talk to the hand!

Efter sin mors død lever teenageren Mia (Sophie Wilde) med en ulidelig uvished. Var det et uheld eller tog hendes mor bevidst sit eget liv? Faderen Max (Marcus Johnson) gemmer muligvis på svaret, og derfor er Mia og han ikke på talefod. Mia er derfor, for en stund, flyttet ind hos veninden Jade (Alexandra Jensen) sammen med Jades lillebror Riley (Joe Bird) og deres strenge mor Sue (Miranda Otto).

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

”I See Dead People”

En aften mødes Jade, Riley og Mia med nogle venner. Blandt dem er Hayley (Zoe Terakes) og Joss (Chris Alosio), der er i besiddelse af en porcelænshånd, som efter sigende indeholder en ægte afhugget hånd, der stammer fra en synsk mand. Hvis man tager hånden og siger ”talk to me”, dukker der et genfærd op.

- og hvis man efterfølgende siger ”I let you in”, tillader man genfærdet at overtage ens krop. Reglen er at genfærdet kun må være i kroppen i 90 sekunder, derefter skal man slippe hånden og et stearinlys skal pustes ud, for at lukke porten til de dødes rige.

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

Oh Mother, Where Art Thou?

I første omgang er det bare sjov og ballade, og de unge mennesker har en fest med at lade sig overtage af genfærd efter genfærd, men da det bliver den mindreårige Rileys tur, går det galt. Genfærdet fanger Riley i en smertefuld komaagtig tilstand, svævende mellem liv og død. Ydermere udgiver det sig for at være Mias mor og fortæller datteren, at hendes død ikke var et selvmord, og at hun ikke kan stole på sin far. Spørgsmålet er om Mia vælger at stole på genfærdet eller ej?

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

Med på en spiller?

Talk to Me er i bund og grund en genopfindelse af det velkendte Ouija-bræt spil, og på sin vis har den alle ingredienserne til at blive en franchise. Selve hånden, der er porten til genfærdene, kan jo i princippet bruges af hvem som helst, og det giver dermed filmskaberne mulighed for at fortælle uendelige historier med hånden som udgangspunkt. En af de mest oplagte er, hvor og hvem stammer hånden fra?

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

It Follows

Drivkræften for denne film er traumet som Mia gennemgår efter moderens død. Hele idéen om hvordan sorg forfølger en og kan drive en person til vanvid er spændende og oplagt som et gyserfilmskoncept, men den bliver ikke rigtigt udforsket og udnyttet til sit fulde potentiale. Måske fremtidige film vil udforske dette element nærmere.

ANNONCE
A24 - Anmeldelse: Talk to Me A24

Ghost in the (nut)shell

Ét element der til gengæld fungerer rigtig godt, er gyset. Jeg er normalt ikke den store fan af spøgelseshistorier, da jeg overhovedet ikke finder dem uhyggelige, men Philippou-brødrene forstår at gøre genfærdene tilpas ulækre og utilregnelige, til at der opstår nogle reelt uhyggelige scener undervejs. Er du til gysere som Smile og It Follows, vil du med garanti også synes om Talk to Me.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 66 %

Teknisk information:

Original titel: Talk to Me

Land: Australien, 2023

Instruktører: Danny Philippou og Michael Philippou

Cast: Sophie Wilde, Joe Bird, Marcus Johnson, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Zoe Terakes, Miranda Otto, Chris Alosio, Alexandria Steffensen

Genre: Horror/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lyd: Dolby Digital

Spilletid: 94 min

Dansk bio premiere: 3. august 2023

Distributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce