Connery

Anmeldelse: Scream 6

Scream-franchisen er tilbage i biograferne med sit sjette kapitel.

3 ud af 6 stjerner
Scream 6 - Trailer

Ghostface Takes Manhattan

Når det kommer til popkultur-og-gyserfilms referencer, så kan man altid regne med Scream-franchisen. Ganske som Jason Voorhees gjorde det i Friday the 13th franchisen (dog først i den ottende film), så er Ghostface nemlig taget til ”The Big Apple” i Scream 6, for at se om han også kan male byen rød.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

Victim blaming

Søskendeparret Sam (Melissa Barrera) og Tara Carpenter (Jenna Ortega) er flyttet til New York, for at komme væk fra Woodsboro og traumet fra hændelserne og afsløringen af Sams kæreste, Richie (Jack Quaid), som viste sig at være en af morderne. Sam kan dog ikke undslippe sin arv, hun er som bekendt datter af en af de originale Ghostface mordere, Billy Loomis (Skeet Ulrich) og er efter hændelserne i Scream 5, blevet stemplet som psykopat og morder på de sociale medier, i dagspressen og i folks bevidsthed.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

Ghosts from the Past

Derfor er Sam øjeblikkeligt den hovedmistænkte, da en række brutale mord begås i N.Y., hvor Ghostface masker med DNA fra de tidligere mordere er blevet efterladt på gerningsstederne. Detective Bailey (Dermot Mulroney) vis datter, Quinn (Liana Liberato) er roommate med Sam og Tara, tror dog på Sams uskyld og hjælper pigerne med at finde frem til den sindsforvirret morders lager der, som et slags fucked up alter, er fyldt med trofæer fra de øvrige Ghostface mordere.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

Old F·R·I·E·N·D·S

Traditionen tro dukker et par velkendte ansigter fra fortiden også op, nogle mere venligsindet end andre. En af dem er naturligvis legacy-karakteren Gale Weathers (Courteney Cox), vis eksmand, Dewey, døde i Scream 5. En anden er filmnørden Kirby Reed (Hayden Panettiere), som vi ikke har set siden Scream 4. Hun er i mellemtiden blevet FBI-agent og er fast besluttet på at fange denne nyeste inkarnation af Ghostface.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

So long, Sidney

Melissa Barrera og Jenna Ortega har med Scream 6 fuldkommen overtaget franchisen fra Neve Campbell, der efter sigende var blevet for dyr og de er begge fremragende. Især Jenna Ortega, der på blot et års tid er blevet en stor stjerne i Hollywood, brænder igennem. Ved at rykke handlingen til New York savner man da heller ikke Sidney og Woodsboro, men til trods for at filmskaberne prøver at forny franchisen, kan den ikke helt slippe af med fortiden.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

The Horror, the horror

Gyser-genren har ændret sig meget siden Scream (1996) havde premiere. Blot de seneste 10 år har film som The Babadook (2014), It Follows (2014), Hereditary (2018) og Saint Maud (2019) forvønt sit publikum til en højere kvalitet af historiefortælling og filmskabelse. Nu om dage kræver publikum derfor mere af gyset end blot nogle billige jump scares og et plot twist til slut. Scream 6 holder sig mere til den old school slasher stil og kan derfor forekomme en smule outdated for nutidens publikummer.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

Brain dead

Filmen byder nemlig ikke på de store overraskelser og den genopfinder heller ikke just genren eller franchisen selv, men det er heller ikke, hvad man som fan af serien forventer af den. Man kan som altid gætte løs på, hvem man tror morderen er og selvom jeg for det meste er blevet skuffet over afsløringerne og mordernes kringlede motivationer, lader jeg mig alligevel rive med af mysteriet, hvilket også dækker et vidst behov. Ikke alt behøver død og pine at være intellektuelt og ”elevated”, nogle gange er alt man behøver en sindssyg morder, nogle kreative mord og en flok hjernedøde, liderlige, selvoptagede, gyser-elskende teenagere.

ANNONCE
Paramount Studios - Anmeldelse: Scream 6 Paramount Studios

Sc7eam

Der skal med andre ord også være plads til en serie som Scream filmene. For der er noget sært nostalgisk og betryggende ved at vende tilbage til franchisen med jævne mellemrum og selvom efterfølgerne ikke har kunnet fange samme lynnedslag som manuskriptforfatteren Kevin Williamson og instruktøren Wes Craven gjorde det med originalen tilbage i 1996, så var jeg alligevel lige præcis så tilpas godt underholdt af Scream 6, at jeg sagtens kunne tage en tur mere i ”Ghost town” om et års tid eller to.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 60 %

Teknisk information:

Original titel: Scream VI

Land: USA/Canada, 2023

Instruktører: Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett

Cast: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Dermot Mulroney, Courteney Cox, Jack Champion, Liana Liberato, Hayden Panettiere, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding, Josh Segarra, Devyn Nekoda

Genre: Horror/Mystery/Thriller

Billedformat: 2.39:1

Lydmix: Dolby Atmos/Dolby Digital

Spilletid: 122 min

Dansk bio premiere: 30. marts 2023

Distributør: SF Studios

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce