Connery

Test: OnePlus 10 Pro

OnePlus stepper op med ny flagskibsmodel

5 ud af 6 stjerner

Begrebet flagskibsmodel er noget vi tit kaster rundt med, men hvad er det egentlig: Begrebet benyttes om produkter der repræsenterer noget af det ypperste et givent mærke præsterer indenfor deres område, og bruges ofte i smartphone-kategorien, som en hurtig identifikator i et marked der efterhånden er oversvømmet af modeller i alle prisklasser. For OnePlus har markøren været en vigtig del af brandingen gennem hele dets eksistens, og mens også OnePlus de seneste år har kastet sig ud i produktion af billigere smartphones med deres OnePlus Nord-brand, er den primære fortælling stadig, at en OnePlus er en flagskibsmodel, eller endnu skarpere: En flagship-killer. En smartphone der blev sat i verden for at konkurrere mod verdens iPhones og Galaxy S-mobiler. 

Flagskibsdræberhistorien er over de seneste år stilnet af, klogeligt nok, for OnePlus har løbende hævet deres priser og er gradvist blevet moden til at forsøge sig at konkurrere på lige fod med andre flagskibe, og her i Europa må det uvægerligt være iPhone og Galaxy der er i kikkerten. 

ANNONCE
OnePlus 10 Pro - Test: OnePlus 10 Pro OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro er det nyeste flagskib fra Oneplus, og årets store satsning går på (indtil videre) alene at præsentere en Pro-model - det gør det en smule lettere at gå i butikken og spørge efter den nyeste OnePlus, der er nemlig kun en. 

OnePlus 10 Pro kommer med et stort flot 6.7" højopløseligt display med 120 Hz opdateringshastighed, 12 GB RAM, Android 12, et triple-lens kamera med Hasselblad-logo og processoren fra det højtydende Snapdragon 8 Gen 1 chipset. 

Vanen tro har vi selvfølgelig haft gang i den nyeste OnePlus i test-universet, og OnePlus 10 Pro? Det er en ret habil smartphone.

ANNONCE
OnePlus 10 Pro - Test: OnePlus 10 Pro OnePlus 10 Pro

Flot design

OnePlus 10 Pro står som den mest flagskibsagtige smartphone fra OnePlus til dato. Designet er anderledes og alt fra materialevalg og finish skinner igennem med en god håndfornemmelse. Det mest markante designtræk er den store kamera-ramme på bagsiden, der ligesom OnePlus 9 Pro bærer kameraproducenten Hasselblads logo. Selvom kameraet stjæler spotlightet, er resten af smartphonen også en behagelig oplevelse, bagsiden er beklædt med Gorilla Glas 5 med en satinblæst overflade, der giver en god balance til det shiny kameramodul og samtidig en større sikkerhed om at telefonen ikke bare glider ud af hånden, i et uopmærksomt øjeblik. 

På forsiden holder OnePlus fast i stor skærm der kurver let ud mod den tynde metalramme der omkranser smartphonen, og det samlede indtryk af den nye OnePlus står med en kvalitet, der ikke bare forsøger at ligne et flagskib, men rent faktisk har det ydre format til at være det. Udseendet kan selvfølgelig snyde, så lad os dykke lidt ind i  maskineriet. 

OnePlus fremhæver især kameraet der for 2. gang er udviklet i samarbejde med Hasselblad. Co-branding mellem smartphoneproducenter og glorværdige kamerabrands er ikke nyt i smartphone-universet, og det er oftest et markedsføringsstunt, hvor det reelle samarbejde består i at kamera-producenterne har bistået smartphonen med at fintune en foto-tilstand eller to. Det betyder ikke at det er en dårlig øvelse, for kamera-producenterne stikker stadig deres brand ud til en anden producent, en producent som de efter nøje overvejelser har valgt at ville identificeres med. 

Der er en del at komme efter i OnePlus nye kamera, noget af det er mere praktisk anvendeligt end andet, og det dykker vi ned i lidt senere, men først skal vi kigge på, hvad der er hovedårsagen til, at OnePlus 10 Pro rent faktisk kan præsentere en række forbedringer i forhold til deres 2021-model; OnePlus 9 Pro.

ANNONCE
Test: OnePlus 10 Pro

Snapdragon up in this f….

Hjertet i enhver smartphone er chipsettet: samlingen af rå processorkraft, grafisk performance, AI-motor og andre supportfunktioner er alfa og omega i en smartphone og årets bedst performende chipset i Android-telefoner hedder Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Chipsettet har taget et kæmpe spring på performancen siden sidste års Snapdragon (865?), og er en af de pirmære årsager til at Motorola tidligere på året stak af med utallige roser for deres nyeste flagskib

OnePlus har gennem alle årene sværget til Snapdragons processorkraft, og det er også tilfældet i år: Spørgsmålet er så, hvilken vej er OnePlus gået med chipsettet der igen kan få de talfikserede Android-nørder til at påberåbe sig en værdig konkurrent til iPhones blændende performance?

En ret spændende vej, er svaret. 
OnePlus 10 Pro er for det meste blændende hurtig, og det kan mestendels tilskrives chipsettet, men også det effektive kølesystem, der sørger for at smartphonen ikke opnår brandvarme temperaturer når den virkelig presses. 
På performancetesten 3DMark Wild Life scorer den 9788 og placerer sig således en lille tand højere på ydelsen end førnævnte model fra Motorola. 

Det lynhurtige system slår til på flere fronter, og det giver selvfølgelig en mærkbar hurtig navigation med en tilsvarende optimal gamingydelse, og action kvitteres med flydende bevægelser fra den hurtige 120 Hz skærm. 

ANNONCE
OnePlus 10 Pro - Test: OnePlus 10 Pro OnePlus 10 Pro

Kamera: Funktionelt med gimmicks

Kameraet i OnePlus 10 Pro er uden tvivl en af de features som smartphonen slåes højt op på: OP 10 Pro-kameraet byder på anden generation af mærkets samarbejde med Hasselblad, og det har sine meritter. 

Kamereaet introducerer hvad de kalder 'OnePlus Billion Color Solution' der tillader alle de primære linser at skyde fotos i 10-bit farve, der tillader en bedre farvemætning end konventionelle smartphones 8-bit farve. I praksisk betyder det ikke en hel masse på nuværende tidspunkt for det er begrænset hvor mange andre end dig selv, der kan nyde billederne fra en 10 bit skærm. Hvis du graver i pro-funktionerne, er det også muligt at tage 12 bit RAW fotos.

Helt lavpraktisk kigger vi på et triple-kamera setup, et 48 megapixel hovedkamera, et 50 megapixel ultra-wide kamera og et 8 megapixel telefoto kamera, med 3.3x optisk zoom. 

Hovedkameraet er uden tvivl det stærkeste kamera i lineuppet - det 48 megapixel store kamera hedder Sony IMX789, og er en genganger fra sidste års OnePlus 9 Pro. Kameraet skyder gode billeder med masser af detaljer og understøttes af optisk stabilisering. Kameraet kæmper lidt ved nattebilleder - hvor det ikke helt formår at trække den samme skarphed ud af billederne, som man ser hos topmodellerne fra Apple eller Samsung. 

Ultra-Wide kameraet giver også forholdsvis gode billeder, og gør sig fint til landskabsportrætter - og så gemmer den på en lille gimmick, som er sjov: 150-graders fisheye mode. Featuren gør det muligt at hente endnu mere af omgivelserne ind i en cirkulær fisheye ramme, og det giver mulighed for at lege med kameraet på nye måder. En traditionel fisheye-linse giver op mod 180-graders synsfelt, men 150-grader på en smartphone uden en underlig buet kameralinse er ret fedt lavet. 

Telefoto-kameraet på 8 megapixel er mindre imponerende. Set i lyset af flagskibssnakken, er det ikke det mest imponerende zoom-kamera i en smartphone, og optisk zoom på 3.3x er ikke nok, hvis man virkelig vil snakke zoom. Derfor skyder man ofte op i en kombination af optisk og digital zoom og resultatet bliver fotos der er mere larmende, mindre detaljerede og let shaky.

Selfie-kameraet på 32 megapixel er til gengæld over standarden, og leder du efter den der helt flawless AI-behandlede finish, finder du fine resultater i OnePlus 10 Pro. 

ANNONCE

SUPERWHAT!-opladning

OnePlus har for vane at levere rigtigt pænt på batterifronten, og det er også tilfældet med OnePlus 10 Pro. Med 5.000 mAh er batteriet større end sidste års topmodel OnePlus 9 Pro, og selvom smartphonen også har en højere ydelse, er der mange batteriebesparende features, der gør smartphonen i stand til at holde sig kørende væsentligt længere end den gængse “all-day battery”-snak. 

Og så er der opladningen, et punkt hvor OnePlus gang på gang har excelleret - her er der også mere at komme efter: Sidste år introducerede OnePlus en tosset hurtig 65-watt opladning, og i år toppes den af 80 Watt SUPERVOOC, hvor man via den medfølgende USB-C ladebrik kan trække batteriet fra 1-61% på bare 15 minutter. Når der zoomes ind på de femten minutters opladning, er det fordi det er et sweetspot, der giver nok strøm til 
Opladningen fungerer upåklageligt, og med tiden er det blevet en af de features, jeg sætter allermest pris på ved OnePlus. 

Hvis man er mere til trådløs opladning, giver det nok også mening at kigge på OnePlus egen trådløse opladningsdock, der gør det muligt at oplade trådløst med 50 Watt AirVOOC, som tillader en 100% opladning på på 47 minutter. Det er snappy. 

ANNONCE
OnePlus 10 Pro - Test: OnePlus 10 Pro OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro er en rigtig god Android smartphone - og velsagtens den bedste OnePlus. Med 10 Pro haler OnePlus endnu mere ind på konkurrenterne i toppen af kransekagen, og det nyeste skud på stammen skal især fremhæves for sin blændende hastighed, en god skærm og en batteriteknologi der leverer mere og bredere end konkurrenterne. Mens Hasselblad-kameraet i OnePlus 10 Pro ikke helt formår at sidestille sig med hverken iPhones klarhed eller Samsungs vilde zoom-funktioner, er det et kamera der gør nok væsen af sig, til at sende dig mere end rigeligt afsted med funktioner der afbilleder dagligdagen knivskarpt og også underholder med sjove funktioner. 

Prisen på OnePlus 10 Pro er 7.299 for 8 GB RAM/128 GB lagerplads og 7.999 for 12 GB RAM/256 GB lagerplads, hvilket nogenlunde er samme pris som sidste års OnePlus 9 Pro. De største forbedringer i forhold til den model ligger i et (i min optik) federe design, en markant hurtigere processor og lidt justeringer i softwaren - og i den optik giver OP 10 Pro god mening. Alternativet fra Samsung koster 1300 kroner mindre, og leverer næsten tilsvarende ydelse, dog med et knapt så markant design.

Prisen er væsentligt lavere end Ultra-modellen fra Samsungs S22-serie og iPhone 13 Pro Max, men både feature, finish og økosystemer omkring de to modeller er bedre udbygget, og derfor ender OnePlus 10 Pro heller ikke som en decideret flagskibsdræber, men i stedet et ambitiøst skridt på vejen. 

OnePlus 10 Pro - Pris og tilængelighed

OnePlus 10 Pro5G er i handlen i Danmark fra den 5. april 2022 til følgende priser:

OnePlus 10 Pro5G, 8 RAM + 128 GB, 7.299 kr.
OnePlus 10 Pro5G, 12 RAM + 256 GB, 7.999 kr.

Kommer i farverne Volcanic Black og Emerald Forest. 

ANNONCE
OnePlus 10 Pro - Specifikationer

OnePlus 10 Pro
Styresystem: Android 12 + OxygenOS 12
Skærm: 6.7" AMOLED 120 Hz, 1440x3216 pixels
Størrelse: 163x73.9x8.6 mm
Vægt: 200 gram
Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
Hukommelse: 8/12 GB RAM
Lagerplads 128GB/256GB 
Hovedkamera: 48 MP main + 50 MP ultra-wide + 8MP telefoto
Selfiekamera: 32 MP
Batteri: 5.000 mAh, 80 Watt SUPERVOOC lynopladning + 50 Watt wireless lynopladning

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce