Connery

Avengers-instruktører udtaler sig om superhelte-trætheden: Folks koncentrationsevne er formindsket og 2-timers formatet er forældet

Kan Marvel få rettet skuden op?

"Superheltetræthed" er et ord, man hører mere og mere i disse dage - og var nærmest ikke et ord, man kunne forestille sig for bare 4-5 år siden. 

Men ikke desto mindre går det ikke super godt for Marvel og deres seneste kapitler i MCU - eksempelvis både Ant-Man and the Wasp: Quantumania og The Marvels var et flop i billetsalget og på anmelderfronten.

Mens man blot tilbage i 2018-2019 var på det højeste niveau nogensinde med Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.

Spørgsmålet går på - hvorfor går det ned af bakke for Marvel lige nu?

Fingeren peger på superheltetræthed, manglende fokus, cashgrabbing og en misforståelse af, hvad fans ønsker - det er blot nogle af de bolde, der er i luften lige nu.

De to instruktører på de mest succesfulde Avengers-film i MCU, Anthony og Joe Russo, har givet deres besyv med i sagen i et interview.

Sådan lyder det fra Joe Russo:

"Jeg tror, at det er en refleksion af, hvordan tingene fungerer lige nu. Det er en svær og en interessant tid. Vi er i en transitionsperiode nu, og folk ved ikke helt, hvilke historier de vil gå videre med og hvad folk ønsker."

Hvortil han mener, at forbrugerens ændrede adfærdsmønster er forklaringen:

"Der er en stor generationskløft i måden, vi forbruger medier på. Vi har en generation, som er vant til at møde op et bestemt sted og en bestemt tid, og så har vi en generation, der vil havde det LIGE NU. Jeg tror, problemet ligger der - at folk konsumerer mediet, mens de laver to andre ting på samme tid."

Her tilføjer Anthony Russo, at det handler meget om folks koncentrationsevne:

"Med den nye generation virker det til, at man har en kortere koncentrationsevne - memes og overskrifter, hvor folk ikke læsere videre end de to første sætninger. Jeg tror 2-timers formatet og strukturen kan være forældet."

 Men han er stadig positiv omkring fremtiden for superhelte:

"Hvis man husker rigtigt, så brokkede folk sig også over, at westerns blev lavet på samme måde, men de overlevede i årtier efter årtier efter årtier. De blev hele tiden genopfundet og bragt til nye højder."

Det bliver spændende at se, om Marvel nogensinde kan ramme samme hype, som vi oplevede eksempelvis i året mellem Infinity War og Endgame.

Vi krydser fingre!

ANNONCE
Del

Seneste nyt