Connery

Står titlen mål?

Er jobtitler blevet primære salgsargumenter?

Jeg sad en dag og læste et interview med en model, og da hun blev spurgt, hvad hun lavede til daglig, svarede hun: "Project Assistant"
Står titlen mål?
Da hun så blev spurgt, hvad hendes job bestod af, svarede hun: "Jeg deler parfumeprøver ud i et stormagasin..."

Okay, jeg har ingen intentioner om at nedgøre hendes arbejde, for jeg er nede med, at det er et helt legalt job, og har da også selv lavet noget lignende engang. Nej, det jeg vil vende her, er hendes jobtitel.

Jeg kan lige forestille mig jobannoncen:
"Kan du lide at møde nye mennesker? Vil du gerne være helt fremme på beatet, når der skal tales om de nyeste modetendenser på den internationale scene?

Så kontakt "Firmanavn", enten via "email" eller almindeligt brev til adressen:
Firmanavn
Adresse
Postnummer by

Mrk.: "Project Assistant"

Dette eksempel, synes jeg, meget godt viser den tendens, der har vist sig på arbejdsmarkedet de seneste år. Tendensen til, at titlen bliver brugt til at sælge jobbet, og måske endda lover mere end den holder.

Tag fx en titel som "Key Account Manager". Jeg har haft en kollega, der havde den jobtitel. Hans job bestod af at være kontaktperson for en række erhvervskunder i firmaet - han havde ikke en speciel status, som fx at være en nøgleperson i erhvervsafdelingen. Nix, han var bare "endnu en" af sælgerne. Men Key Account Manager var titlen, der blev brugt overfor kunderne, og det fik ham til at lyde som en virkelig vigtig nøgleperson i virksomheden.

Eller hvad med "Frontrow consultant"? Jobtitlen dækker over følgende arbejdsfunktion: Omstilling i et kundecenter...

Jeg har selv været "Salgskonsulent" - ganske tilfredsstillende titel, hvis ikke det var fordi jobbet bestod af at modtage bestillinger via telefon og mail. Jobbet var skam fint nok, men der var ikke meget konsulentarbejde inkluderet. Samme job er set under betegnelsen "Tele Account Manager"...

Hvad med "Marketing Research Interviewer", der afslører en stilling som Gallup-phoner?

Eller "Project Coordinator" = assistent for Project Manageren = Sekretær.

Nogle titler, der jævnligt kigger frem i medierne, er dem vi finder i supermarkederne. I dag er det ikke okay at kalde en flaskedreng for en flaskedreng, eller en kassedame for en kassedame. Nej, i dag hedder det "Servicemedarbejder" og "Kundeekspedient/Cashier". Måske ikke de mest grelle eksempler, men dog med til at underbygge min pointe.

Mange vil sikkert gerne være "Meeting- and Event Consultant" - det lyder temmelig fancy. Men hvad så, når jeg fortæller, at det dækker over jobbet som Hotelreceptionist?

IT-branchen er vel nok den branche, der er hårdest ramt af underlige jobtitler - se bare her, hvad jeg lige kunne drive frem fra forskellige it-virksomheder:
  • International Response Analyst - behandling og arkivering af ris/ros fra online salg
  • Corporate Infrastructure Designer - optimering af den interne kommunikation
Connery.dk siger: Jobtitler er intetsigende!

Hvad har du haft, eller kender til, af spændende jobtitler?

Vil du se flere af disse spændende jobtitler, kan du eventuelt slå et smut forbi JobIndex.dk, hvor flere af eksemplerne i denne artikel er hentet.
Mangler du en smart jobtitel til en medarbejder, har Google links til en lang række Jobtitel generatorer
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce