Connery

Remember Me

Remember Me er et både rørende og tankevækkende drama om at værdsætte sit liv og de mennesker der er i det.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 10 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Nordisk Film - Remember Me Nordisk Film
I 1991 oplever den 10 årige Ally (Emilie de Ravin) en sen aften sin mor blive myrdet af to bøller på en øde togstation i Brooklyn. Det gør at hendes far (Chris Cooper), der selv er politimand, blivermeget overbeskyttende overfor sin datter. Selv 10 år efter tragedien. Han lader hende ikke tage toget om aftenen og skal altid vide, hvor hun er og hvad tid hun kommer hjem. Denne kontrol gør naturligvis at Ally gør oprør overfor sin far. Hun nægter at leve i frygt og lever hver dag til fulde.

Men hendes liv tager endnu en alvorlig drejning da hun begynder at date rebellen Tyler Hawkins (Robert Pattinson), som tilfældigvis er blevet anholdt af Allys far et par uger tidligere. En detalje Tyler dog vælger ikke at fortælle Ally.

Langsomt forelsker de to sig mere og mere i hinanden hen over sommeren. Tyler er især forblændet af Allys evne til at leve i nuet og Ally føler sig tæt knyttet til Tyler, da de begge gemmer på en tragisk fortid og har et misforhold til deres familie.
ANNONCE
Nordisk Film - Remember Me Nordisk Film
Tyler har nemlig selv et anstrengt forhold til sin far, forretningsmanden Charles (Pierce Brosnan). Han kan nemlig ikke tilgive ham for sin brors selvmord, hvilket kommer til udtryk i Tylers voldelige natur og rebelske adfærd overfor faderen. Tyler mener at faderens manglede tilstedeværelse under deres opvækst, er årsagen til broderens død.

Hvad de alle sammen ikke ved er, at endnu en tragedie lurer ude i fremtiden.
ANNONCE
Nordisk Film - Remember Me Nordisk Film
Twilights Robert Pattinson træder ud af vampyrens skygge og leverer en nuanceret præstation, der godt kunne være beslægtet med James Deans glansrolle; Jim Stark fra Rebel Without a Cause.

Ligesom Jim, er Tyler nemlig en ung mand med mange dæmoner i sit sind, en tragisk karakter i hvad der nærmest kan beskrives som en moderne omskrivning af Shakespeares Romeo og Julie. Temaerne om død, familie og ulykkelig kærlighed, gør i alt fald, at ligheden er til at tage at føle på.
ANNONCE
Nordisk Film - Remember Me Nordisk Film
Pas på med at læse for meget om filmen, hvis du har tænkt dig at se den. Jeg kom nemlig til at læse et enkelt ord i pressematerialet, der gjorde at hele min opfattelse af filmen ændrede sig, da jeg vidste hvordan den ville ende og jeg er sikker på at nogle anmeldere eller brugere på andre hjemmesider nok skal afsløre noget om lige netop dette element i filmen. Nu er du i hvert fald advaret!

Filmen har ikke stor drengerøvs faktor, men er perfekt til en date eller en hyggelig aften med kæresten.
ANNONCE

Tragedien lurer gennem hele filmen og budskabet om at leve i nuet, er ikke til at tage fejl af.

Remember Me har premiere den 8. april landet over.

Remember Me - Trailer
Teknisk information:
Original titel: Remember Me

USA, 2010

Instruktør: Allen Coulter

Medv: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Pierce Brosnan, Chris Cooper og Lena Olin

Genre: Drama/Kærlighed

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital/DTS

Længde: 113 min.

Premiere dato: 8. april 2010

Biodistributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce