Connery

Pakistan og alt deres vand

Der mangler nødhjælps penge i Pakistan, de har intet…

Foto: REUTERS/Akhtar Soomro Alertnet.org. - Pakistan og alt deres vand Foto: REUTERS/Akhtar Soomro Alertnet.org.
Medierne svælger sig i billeder af fattige og våde folk fra Pakistan. De har intet, deres huse er væk, de får ingen hjælp og de står dér, med deres sørgelige øjne og beder verden om hjælp. Nyhedsværten gør det klart, at FN ikke kan klare sagen selv – der mangler penge. Verden er ikke villig til at hjælpe.



Jeg er egentlig ikke typen, der gider sidde og støtte den slags. Jeg er generelt pessimistisk over, hvor pengene ender henne, og ikke mindst, om de ender med at blive konverteret til våben og bomber, som bliver brugt til terror. Men netop når der virkelig mangler penge og medierne gør det klart at der er brug for hjælp, sidder jeg, som en hund og venter pænt på, at der toner et kontonummer frem på skærmen… Det kommer aldrig!



Her er det så, at jeg stopper op og tænker… Hvem er det, der bestemmer, hvad der fokuseres ekstra på af emner, som vi almindelige danskere, kan smide penge efter. Hvem bestemmer om medierne, skal fokusere på indsamlingen eller krisen?

 

Hvis jeg husker blev der, da Tsunamien ramte Thailand, lavet Danmarks indsamling. Der blev udgivet en støttecd til Haiti og da Katrina tog New Orleans under kærlig behandling, samlede vi også ind via massemedierne.

 

Spørgsmålet er således, om Pakistan simpelthen bare er ganske uheldige i, at deres katastrofe er faldet lige i slutningen af agurketiden. Lige netop nu virker det mere interessant for medierne, at snakke om død, ødelæggelse og manglende penge, end at starte en indsamling og et storstilet show? Men det kan naturligvis også være, at der simpelthen bare ikke er penge derude, og den finansielle krise, vil gøre det svært for nødhjælpsorganisatationer i fremtiden?

Det store spørgsmål er egentlig: Bør medierne dække og observere, eller tilskynde og informere om muligheden for at støtte?

 

ANNONCE
Pakistanis 'left with nothing'
Fakta om oversvømmelserne
Oversvømmelserne er de værste siden 1929

Mere end 14 millioner mennesker er berørt af oversvømmelserne

Mere end 250.000 mennesker har mistet deres bolig

Det er ikke bare lige at sende brandvæsnet ud med et par dykpumper for at redde tingene

kilde: Dansk Røde Kors

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce