Connery

Jaguar skriver sig ind i rekordbøgerne med længste barrel roll i en bil

Imponerende reklamegame

Do a barrel roll! 

Begrebet har egentlig sine rødder i gaming, men er siden blevet brugt i en vid udstrækning til forskellige memes - og også navnet for et decideret stunt. Et stunt, som Jaguar har været ude og lave med deres nye SUV E-Pace. 

Grunden til at filmen, og rekordforsøget er blevet forsøgt, er at E-Pace, ifølge Jaguar har en fantastisk dynamisk drejning, der muliggør netop dette manøvretunge stunt. Og længere er der ikke fra tanke til handling, for Jaguar har nemlig sat en officiel Guinness verdensrekord, for længste barrel roll, for et serieproduceret køretøj. 

Den kompakte performance-SUV sprang ind i rekordbøgerne med et 15,3 meter langt spring og en 270 graders rulning.

Barrel Roll

E-PACE gennemførte sit verdensrekordspring på ExCeL i London – et af kun en håndfuld steder i Storbritannien, der er stort nok til den 160 meter lange tilkørsel og frakørsel, der er så vigtig for det 15 meter lange spring.

Bag rattet sad den erfarne stuntkører Terry Grant, som har udført stunts på mange filmsæt og har imponerende 21 GUINNESS WORLD RECORDSTM-titler. Stuntkøreren Terry Grant sagde: "Så vidt jeg ved, er der ingen serieproducerede køretøjer, som nogensinde har gennemført en ægte rulning, og det har derfor altid været min drøm lige siden jeg var en lille dreng. Jeg kørte Jaguar F-PACE i rekordloopet, og det har været helt fantastisk at hjælpe med til at gennemføre næste kapitel af PACE-familien i en endnu mere dramatisk og dynamisk præstation."

Det er ikke nogen overraskelse, at rulningen ikke er noget, man skal prøve derhjemme. Den har krævet mange måneders tests og analyser, bl.a. af den helt rigtige tilkørselshastighed. Ramperne blev udformet med omfattende brug af CAD, før der blev udført nogen spring. Terry blev udsat for en G-kraft på 5,5 under den 270 graders rulning, og selve stuntet krævede en 160 meter lang opløbsstrækning, for at stuntmanden kunne flyve lige ud i luften ved den korrekte hastighed.

Jaguar E-PACE

Jaguar E-PACE er en kompakt SUV med fem sæder, som forener design og performance fra en Jaguar sportsvogn med et rummeligt, praktisk og forbundet køretøj med firehjulstræk.

Det er første Jaguar, som udelukkende er udstyret med Ingenium-benzinmotorer og -dieselmotorer, lige fra den rene og dynamiske dieselmotor med 150 hk og en CO2-udledning på 124g/km til den sportslige benzinmotor med 300 hk, som accelererer fra 0 til 100 km/t på 6,4 sekunder

Læs mere om E-Pace her. 

Del

Seneste nyt