Connery

Jaguar slår hastighedsrekord på Nürburgring

Jaguar har verdens hurtigste 4-dørs sedan

En verdensrekord er en verdensrekord, men når Jaguar annoncerer, at deres XE er verdens hurtigste bil, forventer man næsten et "men".

Og det er selvfølgelig ikke en urimelig forventning.

Ikke desto mindre har Jaguar med deres XE Project 8 slået verdensrekorden: Hurtigste omgangstid for en 4-dørs sedan på Nürburgring. En blæret lille medalje, at sløjfe på bilen.

Jaguar har med en omgangstid på 7 minutter og 21.2 sekunder, barberet 11 sekunder af den tidligere rekord for en sedan, på Nürburgrings Nordsløjfe, der er 20.8 kilometer lang. 

Jaguar XE SV Project 8 er den mest ekstreme Jaguar, godkendt til kørsel på landevej. Den har 600 hestekræfter, rykker 0-100 km/t på 3.3 sekunder og har en tophastighed på 320 km/t.

Mark Stanton, SVO Director, sagde: “Missionen for design- og teknikteamet hos SVO var at skabe den mest banefokuserede Jaguar, der samtidig var godkendt til kørsel på almindelig vej – ikke kun den hurtigste, men også den smidigste. Som et resultat heraf er kun taget og de forreste dørelementer på karrosseriet på Project 8 overført uændret fra XE, og 75 procent af bilens mekaniske hardware er ny. Denne fantastiske rekord på  Nürburgrings Nordschleife bekræfter den succes, som sådanne omfattende ændringer medfører.”

Jaguar XE SV Project 8

Produktionen er begrænset til 300 enheder, som sættes til salg i hele verden til en pris på £ 149.995 i Storbritannien. Hvis du ønsker at vide mere, kan du tjekke linket her: www.jaguar.com/about-jaguar/special-vehicle-operations/project-8.html

Del