Connery

Husker du den sidste temafest?

Ja, det gør du næsten med garanti, for temafester har det med at skille sig positivt ud og blive husket langt bedre end den traditionelle fest. Temafester er mere populære end nogensinde før, og vi har set lidt nærmere på fænomenet. Læs med og få et par tips, du måske kan bruge til din næste fest.

Der findes mange slags fester

Der er stor forskel på, hvad den enkelte forbinder med fest. Nogle tænker mest i god mad og godt selskab, mens andre forbinder festbegrebet med alkohol i store mængder. Fest forbindes også med både dans, sjov og ballade, og de forskellige typer af fester kan have hver deres berettigelse i forskellige sammenhænge. Er der tale om barnedåb, bryllup, konfirmation eller andre traditionelle fester, kan den helt traditionelle fest med suppe, steg, is og dans være oplagt. Her kender mange hinanden i forvejen, og der er typisk ikke det store behov for at ryste sammen og bryde isen.

Helt anderledes forholder det sig med firmafester og andre typer af fester, hvor mange af gæsterne måske kun kender hinanden perifært eller måske slet ikke. Her kan der være behov for at ryste lidt sammen, da man ellers risikerer, at festen brydes op i små isolerede kliker.

Få gang i festen med underholdning og selskabslege

Det er næsten ligegyldigt hvad du vælger, når bare du sørger for, at gæsterne relativt tidligt i forløbet rives en anelse ud af komfortzonen og osteklokken og kommer hinanden lidt ved. Resultatet skal gerne være, at festen opleves som et helstøbt arrangement man er fælles om at opleve og være en del af. Blandt klassikerne hører naturligvis underholdning af forskellig art, som musik til både maden og måske senere dans. Det er heller ikke ualmindeligt at introducere forskellige former for selskabslege, der på den ene eller anden måde kan få gæster aktiveret og gjort dem til deltagere i stedet for tilskuere. Men det er svært, hvis ikke gæsterne er med på det.

Temafesten - den ultimative selskabsleg

Der er selvfølgelig en grund til at temafester er blevet så populære: De involverer alle gæsterne, rykker dem ud af komfortzonen og gør som regel dagen ekstra uforglemmelig. I dag kan kostumer lejes eller købes relativt billigt. Find for eksempel inspiration hos www.temashop.dk, der er leveringsdygtige i både kostumer, tilbehør og dekorationer, så temaet kan blive så gennemført som muligt.

En af grundende til, at udklædning fungerer så godt, er formentlig, at man så at sige tager ”maske” på, og dermed gør sig fri af den person man ellers er, eller måske snarere forventes at være. Det giver en større frihed til at være lidt mere løssluppen og sige og gøre ting, man ellers ikke ville turde. Psykologien i det hele har været kendt og anvendt i århundreder, og den virker lige så godt i dag, som dengang.

Del