Connery

Danmark og Sverige videre

Med 2-2 røg både Danmark og Sverige videre til kvartfinalerne.

Så skete det, Danmark gik videre til kvartfinalerne og endda med et resultat vi ikke havde turde håbe på. Alt så meget lysere ud da Danmark havde scoret til 2-1 og kampen mod Bulgarien og Italien stod 1-1. Billedet vente dog lidt de sidste minutter, men vi endte med nordisk triumf, både Danmark og Sverige røg videre, hvilket var mere end man havde turde at håbe på inden.

Set med danske øjne var kampen noget svingene, det danske spil var en stor del af kampen i topklasse, men af og til stod vi stille og det virkede som om at spillet ikke hang så godt samme som vi havde vist tidligere. Det var her svenskernes chancer opstod og en fejl fra Thomas Sørensen kostede os et mål til svenskerne.

Kampens absolutte stjernespiller var Jon Dahl Tomasson, som fik hele to mål forbi den svenske keeper, og hvilke to flotte mål. Efter ca. 30 minutters spil laver Ebbe et indlæg til Tomasson, som sender bolden flot i mål. Man oplevede især fra Jons side, at han sender bolden af sted lige når han får den, der tøves ikke eller vendes og drejes inden der skydes og det er helt klar en af hans forcer og en vi også ser hos andre topspillere, der kan det der med at score mål. Det var også Tomasson der stod for Danmarks anden mål, her bliver bolden igen placeret i nærheden af ham. Det var endda en svensker, der sørgede for at den lå for hans fødder klar til endnu et lækkert mål.

Svenskernes første mål blevet scoret lidt inde i første halvleg på straffe. Det var Henrik Larsson, der satte bolden i mål. I sidste minut scorede Mattias Jonson det sidste mål og sendte Italien hjem til spagetti land.

Mange har talt om, at kampen mellem Sverige og Danmark var planlagt. Hvis folk ikke så kampen vil der sikkert være visse spekulationer omkring resultatet, men så man kampen var man ikke i tvivl. En kamp som denne kunne ikke være aftalt. Der var stor kampgejst fra begge hold og det kunne hurtigt være endt galt for både Danmark og Sverige, dog var det tættest på for Sverige.
ANNONCE
Når Danmark nu ikke vandt gruppen skal vi i ilden mod Tjekkiet på fredag. Som EM har set ud indtil videre havde det været bedre at møde Tyskland, men Morten Olsen satser på en god præstation fra Danmark i kampen mod Tjekkiet. "Det tjekkiske hold er et rigtig godt hold, en af favoritterne, vi er nød til at spille en hel del bedre end vi gjorde mod Sverige," siger han. "Jeg troede vi kontrollerede spillet og var på vej til at vinde det, men så på et splitsekund vendte billedet". "I de sidste 25 minutter havde vi en del chancer og normalt ville man vinde kampen med sådanne chancer. Jeg er en smule skuffet over at vi ikke spillede så godt som vi havde håbet på".

Tjekkerne er glade for at Danmark gik videre da de nødigt ville have mødt Italien. Dog har Italien ikke lige været det skarpeste hold under dette års EM. Anfører Pavel Nedved udtaler om Italien: "De har et godt forsvar og er rigtig svære at score mod".

Lagerback sagde efter kampen: "Begge hold gav alt hvad de havde og forlod kampen med hovedet højt". "Italienerne skulle skyde skylden på sig selv, havde de spillet bedre i deres tidligere kampe havde de endt som os".

Desværre for Danmark ser det ud til at Niklas Jensen ikke kommer til at spille mere i dette EM. Han spillede ellers en flot kamp til han blev skadet. "Det var en slem tackling, og jeg tror ikke han kan spille mere i denne turnering," siger Morten Olsen.

Der er ikke andet for end at råbe: "Kom så Danmark" og huske at tænde Tv"et på søndag til en forhåbentlig lige så fantastisk spændende kamp!