Connery

Anmeldelse: Restaurant Capa

Et smut forbi Casper Sobczyk og co.

Vi har langt om længe fået besøgt den nyligt opstartede Capa, hvor den berømte og dygtige kok Casper Sobczyk er køkkenchef med et stærkt team af dygtige køkkenfolk og tjenere.

Efter flere års madmagi med den kære panda som nabo i Bistro PanPan, skiftede Sobczyk til Capa for at få sit eget sted tilbage i november 2020.

Og nu melder de om næsten udsolgt til aftenpasset langt ud i fremtiden - og succesen skyldes mange ting.

Foruden at Casper Sobczyk henter en stor del af sine gæster via sociale medier, bramfrie hverdagsanekdoter, familiepranks og madporno, så er besøget hos Capa ikke bare en gimmick bundet op på en kendt person - hvor man måske føler sig lidt snydt, hvis man dukker op til Salt Baes butikker og betaler overpris for en fesen guldbøf med underarms-salt, så bliver man hos Capa i stedet glædeligt overrasket over, at niveauet overgår forventningerne.

ANNONCE

Den verdensberømte smørbøf er selvfølgelig et kæmpe trækplaster, som lokker folk fra nær og fjern til at smage den smørsvøbte sashi-ribeye, der pryder montren ved indgangen og beriger mundtøjet med rigelige mængder mundvand, mens man finder ned til sit bord.

Capa byder på et menukort, der holder tingene simpel - men husker, at mad handler om at være kreativ og hygge sig med madlavningen.

Denne tankegang, når man står bag kogegryderne, smitter af på det endelige resultat og desuden også på gæstens oplevelse.

Menuerne er præget af protein-rige madoplevelser med alt fra markedets bedste østers til oksekød af øverste skuffe - og her kunne vi ikke dy os for at prøve t-bone-retten, som er kombineret på en måde, som man kun kan tage hatten af for.

ANNONCE
T-Bone forkælelse. - Anmeldelse: Restaurant Capa T-Bone forkælelse.

I stedet for blot en velstegt T-bone, har de forvandlet den ene side af bøffen til en utrolig velrørt tatar, mens den anden side byder på smørmørt, saftigt kød.

Vi snakker retten, der eliminerer madelskernes dilemma om tatar eller bøf - hvis det ikke er bøf-perfektion, så ved vi ikke!

Selvfølgelig akkompagneret er en god bearnaise, sprøde fritter og en bitter salat.

Menukortet byder på lige dele ekstravaganza med en surf-n-turf-ret eller marvben a la tatar, der er rendyrket rock-n-roll og lige dele klassikere såsom hummerhaler og dagens fladfisk - gennemgående for alle elementer af menukortet er, at der er tale om kokke, der forstår sig på råvarer.

Alle elementerne har en funktion på retten og der er skåret ind til benet, så man får et summasummarum af kokkens forkærlighed for mange detaljer, men kun de detaljer, der bidrager med oplevelser til retten.

Restauranten bærer tydeligt præg af, at gæstens oplevelse er i højsædet - og Caspers forkærlighed for at forkæle børn og barnlige sjæle er fortsat hos Capa, hvor børnenes menukort ikke længere bare er nuggets og fritter, men derimod kreative retter, som vækker sanserne og ikke mindst inkluderer børnene i måltidet frem for et vedhæng til mor og far.

Og don’t even get me started på deres jordbærdessert..

Casper nævnte selv, at det er hans bedste kreation til dato, og så har man jo så høje forventninger, at man nærmest kun kan blive skuffet - men det var så langt fra tilfældet som overhovedet muligt.

Den indkapsler smagen af sommer - både udenfor og i sæson - med en nøje sammenstrikket kærlighedskombination til det danske jordbær med smagsnuancer på hvert niveau.

Absolut en af de desserter, jeg har smagt, der har mest styr på syre-sødme-balancen - den er vanedannende!

ANNONCE
Jordbær-perfektion! - Anmeldelse: Restaurant Capa Jordbær-perfektion!

Og med drømmetanker tilbage til en tung bøf og himmelsk jordbærdessert, så kan vi godt afsløre, at det ikke er sidste gang, at vi kigger for Capa for at se, hvad Casper og co. har i vente i montren eller på sæsonens menukort!

Restaurant Capa

Hjemmeside

Menukort

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce