Connery

An Education

Danske Lone Scherfig har instrueret dette prisbelønnede britiske drama, der stiller spørgsmål ved, hvad der er vigtigst i livet; En boglig uddannelse eller livserfaring?

5 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 10 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Nordisk Film - An Education Nordisk Film
Filmen forgår i England, i 1961. Den kønne 16 årige skolepige Jenny (Carey Mulligan) er noget af et dydsmønster. Hun får topkarakterer i skolen og hendes forældre forventer, at hun kvalificerer sig til, at blive optaget på det prestigefyldte Oxford Universitet.

Men Jenny’s liv bliver vendt op og ned, da hun en regnvejrsfyldt dag møder den charmerende playboy David (Peter Sarsgaard).

Han tilbyder at køre hende hjem i sin sportsvogn og de to finder hurtigt ud af, at de har en fælles interesse for klassisk musik. Han inviterer hende derfor, mod hendes fars vilje med til en koncert samt en efterfølgende hyggelig middag og der går ikke lang tid før Jenny forelsker sig i David, der på trods af, at han er ca. 20 år ældre end hende, virker som den perfekte mand.

Sammen med hans venner Danny (Dominic Cooper) og Helen (Rosamund Pike) introducerer David, Jenny for en forførende verden af dyre restauranter, klassiske koncerter, natklubber, eksistentielle livssyn og romantiske rejser til Paris.
ANNONCE
Alt det hun altid har drømt om og pludselig føler Jenny for første gang i sit liv, at hun lever og hendes planer om at blive optaget på Oxford og få sig en uddannelse, synes ikke længere at være hendes første prioritet.
Nordisk Film - An Education Nordisk Film
Selv Jenny’s far (Fantastisk spillet af Alfred Molina) der i første omgang var i mod, at hun datede en ældre, jødisk mand, synes også at være blevet forført af den veltalende David. Men det viser sig at David i virkeligheden er en ulv i fåreklæder.

Sammen med vennen Danny er han nemlig lidt af en småsvindler, der snyder folk for diverse værdifulde genstande og skræmmer gamle damer til at flytte fra deres hjem, ved at lade sorte familier flytte ind i samme ejendom.
ANNONCE
Jenny må sande at kærligheden og det søde liv har sin pris. For sociallivet svækker hendes karakterer i skolen og truer dermed hendes muligheder for, at få en ordentlig uddannelse.
Nordisk Film - An Education Nordisk Film
An Education er som sagt instrueret af danske Lone Scherfig. Hun er nok mest kendt for Dogme filmen Italiensk for begyndere, men hovedsageligt har hun gjort sig i tv dramaer, hvilket filmen også er blevet beskyldt for at være. Det er imidlertid en fuldkommen uberettiget kritik, da An Education er en hjerteskærende smuk historie, som indeholder både dybde, fremragende skuespil præstationer og et æstetisk smukt billedsprog, der alt i alt vil gøre sig bedst på det store lærred.
ANNONCE
Nordisk Film - An Education Nordisk Film

An Education blev fuldt fortjent Oscar nomineret for bedste film, bedste kvindelige hovedrolle og bedste manuskript. Det er en lille vidunderligt charmerende film, der er ganske livsbekræftende.

Filmen handler på sin vis om de ægte værdier. Man kan nemlig læse sig til meget her i livet, men det vigtigste er nu en gang at leve det.

An Education har premiere den 22. april landet over.

ANNONCE
An Education - Trailer
Teknisk information:
Original titel: An Education

UK, 2009

Instruktør: Lone Scherfig

Medv: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Alfred Molina, Dominic Cooper og Rosamund Pike

Genre: Drama/Kærlighed

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 101 min.

Premiere dato: 22. april 2010

Biodistributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce