Connery

Anonymous - Verdens Bedste/Værste hackere

Connery har kigget nærmere på den berygtede hackergruppe Anonymous.

Anonymous - Verdens Bedste/Værste hackere

Hacker/aktivist gruppen Anonymous har siden deres opstart i 2003 rykket sig langt fra ”drengestreger”, til seriøse angreb på store internationale virksomheder og er især kommet i mediernes søgelys for deres krig mod Scientology kirken.

Anonymous ”brandet” spænder over meget. Denne artikel kigger kun på de seriøse Anonymous aktioner og medlemmer.

Da Anonymous tilbage i 2003 begyndte at indtage scenen på nettet var de – mildest talt – til grin. Det er let nok at forstå. Jeg mener, vi snakker voksne mænd, der iklæder sig Guy Fawke’s masker og proklamerer krig mod milliard-virksomheder, for deres uret imod internettet og det frie valg.

ANNONCE
Intet siger "Frygt mig!" som en maske købt på en hjemmeside der også sælger prinsessetøj - Anonymous - Verdens Bedste/Værste hackere Intet siger "Frygt mig!" som en maske købt på en hjemmeside der også sælger prinsessetøj
Det blev da heller ikke til mere, end at invadere diverse chat-rooms, og Trolle/chikanere de andre brugere. Men så i 2008 fik medierne øje på Anonymous. Hvorfor? Well, de erklærede krig mod Church of Scientology.

Dette skete i form af protester foran Scientology kirker og DoS-angreb på hjemmesider for Scientology. Enblev også lagt på nettet, hvor Anonymous gjorde deres mål klart: Total udryddelse af Scientology. Efter det måtte man sande, at Anonymous måske var mere end bare en flok teenagere der kedede sig.
ANNONCE
.. Men så igen? - Anonymous - Verdens Bedste/Værste hackere .. Men så igen?
Selv om Scientology-krigen er hvad der typisk bliver forbundet med Anonymous, har de en række andre aktioner på deres kappe.

Hvad de fleste mennesker med en Playstation har måttet erfare, så var Sony ikke gode nok til at undgå at trække Anonymous’s vrede ned over sig. Sony har dog senere hen trukket beskyldningerne tilbage, og anderkendt at angrebet ikke kom fra Anonymous.

Udover det har Anonymous i forbindelse med PayPal og Visas spærring af donationer til Wikileaks - med succes - tvunget deres hjemmesider i knæ.

Listen er efterhånden lang. Alt fra kommercielle gigant virksomheder, til freaking regeringer har modtaget Anoymous opmærksomhed, og har måttet erfare, at de er seriøse og passionerede omkring deres sager.

- Remember, remember the fifth of November.
Anonymous have planlagt, at de den 5 November (Guy Fawkes Day) ville angribe Facebook. Grunden var åbenlyst nok Facebooks lettere håndtering, af dets brugeres private oplysninger.
Men, som stort set alle med en Facebook profil ved nu, så skete det ikke. 

Så hvad er Anonymous?


De støtter Occupy Wall-Street. De lukkede for nylig 40 hjemmesider med børneporno.  Desuden offentliggjorde de dertil 1500 navne på personer tilknyttet til disse hjemmesider.

På en måde er de det 21 århundreds svar på en slags Robin Hood. Nogle der tager kampen op mod griske virksomheder, og giver fingeren til alle, der krænker principper, som vi vel alle på et eller andet punkt har.

+ deres slogan lyder voldsomt fedt!

We are Anonymous.
We are Legion.
We do not forgive.
We do not forget.
Expect us.

På samme tid er de en pain-in-the-ass for mange mennesker. Hvis det skulle have lykkedes dem at nedlægge Facebook den 5 November, ville jeg være nød til at snakke med mine venner i virkeligheden. Som i ansigt til ansigt .- Gys!

Og burde virksomheder ikke selv diktere, hvem de ønsker at arbejde sammen, og hvordan? - Uden at blive angrebet af en flok, der føler for noget andet?

Der er det hele: Selvtægt, kriminalitet, moralske gråzoner, elektronik og masker!

Hvorfor er Hollywood ikke all-over det her?
ANNONCE
.. Right. - Anonymous - Verdens Bedste/Værste hackere .. Right.
 
Anonymous. Frihedskæmpere eller internet-terrorister? 
Del

Seneste nyt

Annonce