Connery

Occupy Wall Street – Fænomenet

Er det okay at stemple en arbejdsgruppe som skyld i et helt lands nedtur?

Occupy Wall Street – Fænomenet
En ulige fordeling af de økonomiske goder. Udsigten til manglende jobs i fremtiden, og manglende uddannelse. Det er hvad der har fået tusinde amerikanske borgere på gaden, til demonstrationer over det meste af USA. Især finanscentrummet i USA, Wall Street i New York er hårdt ramt. Flere hundrede demonstranter har slået sig ned i en nærliggende park, Zucotti Park, i protest mod det kapitalistiske system og bankernes voksende magt. 

Ser man på de bannere og skilte, som bliver båret frem af demonstranter i alle aldre, så er der ingen tvivl. USA’s nedgang skyldes Wall Street og dets finansfolk. Der står tilråb som ”Wall street has the real weapons of mass destruction”, ”Hey Wall Street, suck my debt”, ”Speak up before you are homeless”, ”Wall Street is our street”. Men kan man som almindelig borger i USA tillade sig at give skylden for en økonomisk krise udelukkende til de, som har gjort det til en levevej at købe og sælge aktier, og lave investeringer i nationale og internationale selskaber?
 
Har overskriften på USA ikke altid været ”Mulighedernes land”? Det land hvor ordsproget ”Du er din egen lykkes smed” har klinget højest over alle?
Er det ikke op til alle borgere i et land, at få sig en uddannelse og et job for derigennem at støtte op omkring sit land, og sine landsmænd?

Occupy Wall Street mener ikke at alle kan klandres for USA’s nedgang. Et gennemtrængende budskab blandt bannere og meget andet ved demonstrationerne er rettet direkte mod den øvre elite i USA. Det er politikkerne og finansfolkene, som står for skud. Folk som alle har taget en uddannelse, og som bidrager til samfundet ved at stå op hver morgen og tage på arbejdet.

Nedenstående udklip er taget direkte fra hjemmesiden occupywallst.org.
 
”This #ows movement empowers real people to create real change from the bottom up. We want to see a general assembly in every backyard, on every street corner because we don't need Wall Street and we don't need politicians to build a better society.”

Kunne det ikke tænkes, at det hele startede som et surt opstød – måske har de også fået janteloven til USA? Kunne det tænkes, at de som startede denne revolution mod den øverste elite, bare er sure over, at de ikke selv har klaret sig godt?
 
Hvad mener du? Er det ok, at man som organisation giver hele skylden for et lands nedgang, til én branche? - Og er budskabet bag Occupy Wall Street overhovedet klart nok?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce