Connery

Yak – Yakværk

Forførrende, fuck'ed up og fantastisk. Læs anmeldelsen af Trio Yaks album.

5 ud af 6 stjerner
Yak – Yakværk
Med titler som "Pastiyak", "Elskovsyak" og "Yakthorn", lægger trioen "Yak" op til en heftig debat om, hvorvidt det skal være tilladt mentalt ustabile konservatorieuddannede at udgive egne værker. Ikke desto mindre er det allerede sket, og jeg sidder her med det grønne album.
Allerede fra første nummer, er man som lytter ikke i tvivl om, at de tre knægte Jeppe Kjellberg, Christoffer Møller og Chano Olskjær kan noget, som der ikke er mange andre der kan.

Teknisk set: Godt!

Albummet åbnes af nummeret "Pastiyak", som med hawaiiguitar, hede trommerytmer og "some kind of orgel". Næste nummer er "Ya Krumba", som er et salsa-inspireret nummer. Og sådan fortsætter albummet med at flyde gennem alle tænklige genrer; fra surf til rock'n'roll.
Denne variation gør, at man som lytter ikke blive træt af albummet med det første. Alle numre pånær nummeret "Elskovsyak" er instrumentale. Og "Elskovsyak" er da heller ikke et simpelt drum'n'base-nummer, men derimod en hypnotiserende besværgelse: "Jeg vil vende dit ansigt op i dit baghovede, så du altid kan se, at jeg bor i dig. Og jeg vil vende dine tæer op i dine hæle, så jeg altid kan kalde dig tilbage til mig. Og der er intet at gøre ved det, for dette er en besværgelse..."
ANNONCE
Yak – Yakværk
Jamen hvordan gør de?
Trioen Yak kom ud af ingen ting en dag, da medlemmerne ved et tilfælde jam'ede sammen. Da det gik så godt for dem, fortsatte de og Yaken var født. Hvergang trioen ses, sætter de sg ned og skriver et par tilfældige akkorder ned udfra en forudbestemt genre.For godt et år siden blev de tilbudt et studie, hvor de kunne lege løs. Og det gjorde de så,  hvilket har resulteret i dette album.Cd'en lever bestemt ikke op til sit navn.  Hele albummet bærer præg af at alle tre er meget erfarne musikere: Jeppe Kjellberg er kendt som guitarist/forsanger i gruppen "WhoMadeWho", Chano har rejst det meste af verden rundt med Nils Thybo Trio og Christoffer blev i 2005 kåret til årets nye navn ved DMA Jazz.

Du kan høre udvalgte numre fra albummet på http://myspace.com/yaksite eller købe albummet her: http://www.jazzmusic.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce