Connery

Watchmen

Dyster superhelte film fra den visionære instruktør af "300"

5 ud af 6 stjerner
'Watchmen' foregår i et fiktivt 1985. Richard Nixon er stadig præsident og den kolde krig er på sit højeste.
Watchmen
En aldrende mand sidder og ser et TV program om Vietnam krigen, da det pludseligt banker på hans dør.

Da han åbner bliver manden overfaldet og en voldsom slåskamp folder sig ud. Minutter senere bliver manden kastet igennem en panserglasrude.

Som vi følger manden falde i slowmotion, etage efter etage, river et badge sig løs af hans slåbrok og fylder lærredet.
Det er en gul smiley, med en blodplet på. Sekunder senere rammer manden jorden og er død selvsagt.

Sådan starter 'Watchmen' og manden der døde var The Comedian. Han var engang en del af en gruppe af superhelte, der kaldte sig 'The Minutemen'. De bestod af almindelige mennesker, der tilbage i 30'erne, lavede en gruppe for at bekæmpe kriminalitet. Og ligesom de kriminelle, maskerede heltene sig også.
ANNONCE
Watchmen
I takt med at de oprindelige 'Minutemen' blev for gamle, overtog en ny generation jobbet: Dr. Manhatten, Silk Spectre II, Ozymandias, Rorschach, Nite Owl II.

I løbet af 70'erne blev 'Watchmen', som de nu kalder sig, udkastet af samfundet og ender selv med at blive betegnet som lovløse, men da The Comedian dør og verden står overfor en atomkrig, samles de en sidste gang, for at stoppe morderen og endnu en gang at redde verden.

'Watchmen' er en ret dyster superhelte film.
Den beskæftiger sig tematisk med atomvåben og verdens undergang.
Derfor er det en lille genistreg at filmen er lavet i en Film Noir stil. Det regner konstant og der er en melankolsk stemme, der fortæller historien. Langsomt som filmen skrider frem, går den dog mere over i traditionel action film, hvilket fungerer godt i forhold til historiens udvikling.
ANNONCE
Watchmen
Det skulle tage 20 år før det lykkedes at omdanne tegneserien til film. Mange instruktører så som Terry Gilliam (12 Monkeys), Michael Bay (Transformers), Darren Aronofsky (Requiem For a Dream) og Paul Greengrass (Bourne filmene) har forsøgt at lave deres version af "Watchmen", men det var ikke før Zack Snyder, der tidligere har lavet 'Dawn of the Dead' og '300', bragte sin vision til Warner Bros, at det hele gik op i en højere enhed.
Snyder ville være så tro mod tegneserien som overhoved muligt. Noget fansene af tegneserien sikkert sætter pris på.
Alan Moore der skabte tegneserie tilbage i 1986 har dog udtalt at han nægter at se filmen, men man kan da håbe at han ændre mening med tiden.
ANNONCE
Watchmen
For "Watchmen" er intet mindre end en voksen superhelte-film, der fungerer på mere end et niveau. Den både er tankevækkende og underholdene og trods sin lange spilletid, er der ikke et minut man keder sig i.

Det er tydeligt at tegneserien oprindeligt blev skrevet i 80'erne, for den lidt outdated i forhold til den kolde krig og verdens fjende, men netop det gør at, "Watchmen" skiller sig ud fra mængden.

Den stiller spørgsmål ved, hvor grænsen mellem god og ond går og efterlader i bedste fald sit publikum i lidt af et moralsk dilemma. Ikke dårligt for en simpel superhelte-film!

'Watchmen' har premiere den 20. marts, landet over.

Drengerøvs factor: 95 %.
ANNONCE
Watchmen
Teknisk information:
Original titel: Watchmen
USA, 2009
Instruktør: Zack Snyder
Medv: Malin Akerman, Billy Crudup, Patrick Wilson, Matthew Goode og Jeffrey Morgan
Genre: Action/Sci-Fi/Noir
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS/SDDS
Længde: 162 min.
Premiere dato: 20. marts 2009
Biodistributør: United International Pictures
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce