Connery

The Dark Knight

The Dark Knight er månedens drengerøvs dvd.

5 ud af 6 stjerner
Årets vel nok mest omtalte film 'The Dark Knight' er netop udkommet på dvd. Den har allerede gået sin sejrsgang, i biograferne verden over, og jeg er sikker på, at den kommer til, at findes under rigtig mange juletræer i år.
The Dark Knight
En ny type skurk ser dagens lys, i 'The Dark Knight'. Han kalder sig selv for: The Joker.
Og hvis du tror du kender The Joker, så kan du godt tro om igen.

Der er langt fra Jack Nicholsons komiske portræt i Tim Burtons udmærkede 'Batman', fra 1989, til Heath Ledgers stammende, beskidte og helt igennem psykopatiske Joker anno 2008.

Han er i høj grad en psykisk, så vel som fysisk terror, der ikke skyer nogen midler for at skabe kaos og anarki i Gotham City. Sammen med kriminalbetjent Gordon og den offentlige anklager Harvey Dent forsøger Batman at sætte en stopper for kriminaliteten i Gotham og det går rigtig godt indtil Jokeren overtager roret i den kriminelle underverden og via terror, tvinger Batman til at overskride sine grænser og gå fra helt til hævner.

'The Dark Knight' er fortsættelsen til 'Batman Begins' der kom i 2005.
'Batman Begins' markerede starten på en ny og mere realistisk Batman og med 'The Dark Knight' viser instruktøren Christopher Nolan os endnu mere rå og dyster Batman.
ANNONCE
The Dark Knight
Men det er faktisk ikke Batman, der bærer filmen.
Selvom Christian Bale gør et godt stykke arbejde, så er det Jokeren, fænomenalt spillet at Heath Ledger, der stjæler alle scener han er med i. Jokeren er virkelig skræmmende, for en gang skyld.

Der er ingen tvivl om at han vil gå over i film historien som en af de bedste film skurke nogen sinde.

Jeg er 100 % sikker på at Ledger bliver Oscar nomineret for bedste birolle næste år.

Heath døde desværre kort tid efter indspilningerne til filmen, under tragiske omstændigheder.
Men dette var blot med til at hype filmen endnu mere. Det var umuligt at undgå, at se en reklame for filmen, i ugerne op til premieren og man kan spørge sig selv, om filmen var blevet den samme kassesucces som den er, hvis Heath ikke var død?
ANNONCE
The Dark Knight
Under alle omstændigheder så er 'The Dark Knight' en ambitiøs film.

Den vil mere end blot at underholde med nogle store action scener og flotte billeder.
Christopher Nolan og hans bror Jonathan, har skrevet manuskriptet og det er tydeligt, at de har ønsket, at udforske og udvide Batman universet. Gotham City er således blevet en Metropolis i 'The Dark Knight' og Bruce Wayne er begyndt at tvivle på, hvorvidt hans rolle som maskeret helt er, hvad Gotham har brug for.
ANNONCE
The Dark Knight
Han tror på Harvey Dent, som fremtidens helt. For i modsætning til Bruce Wayne, behøver Dent ikke, at bærer en maske. Men Bruce tager fejl, for Dent forvandles efter en ulykke, forsaget af The Joker, også til en skurk som Batman må kæmpe imod, nemlig Two-Face. Han er også mere realistisk portrætteret i denne film, end Tommy Lee Jones' Two-Face i 'Batman Forever', fra 1995.

Men Two-Face får ikke nok spilletid til, at vi i samme grad som Jokeren føler, at han er nogen specielt interessant skurk. Han virker nærmest komisk med sit computer animerede, skamferede ansigt og historien taber lidt tempo, i den sidste halvdel af filmen, hvor den fokuserer mere på Two-Face end Jokeren.
ANNONCE
The Dark Knight
Det er måske filmens eneste svaghed. Den vil næsten for meget.

Hvor 'Batman Begins' koncentrerede sig om skabelsen af Batman, så skal vi 'The Dark Knight' have alt for mange side historier med ind over. Men man skal ikke klage unødvendigt, for der er så meget andet godt i denne film, at man ville ønske, at den varede dobbelt så lang tid. Den er så gennemført fra A-Z, at man ikke kan andet end at glæde sig til, at den næste film kommer, om et par år.
ANNONCE
The Dark Knight
'The Dark Knight' er udkommet på DVD i en 1 og 2-disk udgave, samt på Blu-ray.
Blu-ray'en og 2-disk DVD'ens ekstra materiale består af:

- 'Gotham Uncovered', hvor i instruktøren og mange af de andre der har været med til at lave filmen detaljeret gennemgår filmens tilblivelse.

- 6 sekvenser i det specielle IMAX format, som filmen er skudt i. IMAX er det format Planetariet viser deres film i. Det er det ypperligste der findes indenfor film formater, da det giver en helt fantastisk skarphed og dybde i billederne.

- 'Gotham Tonight' er 6 episoder af Gothams nyheds program.

- Der udover er der et galleri med bl.a. Jokerens spillekort, Art work, Production stills samt tv-spots og trailers.

Alt i alt et sandt overflødigheds horn af ekstra materiale.

'The Dark Knight' udkom 9. december.
ANNONCE
The Dark Knight
Drengerøvs factor 100 %

Teknisk information:
Original titel: The Dark Knight.
USA 2008
Instruktør: Christopher Nolan
Medv: Christian Bale, Heath Ledger, Michael Caine, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal og Gary Oldman.
Genre: Action/Drama.
Billedformat: 2.40:1
Lyd: Dolby Digital 5.1
Længde: 145 min.
DVD Premiere dato: 23. juli 2008
DVD distributør: Sandrew Metronome
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce