Connery

Svigerforældre

Hvordan har du det med din svigermor?

Hvorfor kan de være så svære at leve sammen med?? Er det ikke bare endnu et spørgsmål om at acceptere andre mennesker eller hviler der en forbandelse over disse ofte ældre velmenende mennesker?

Jeg har selv svigerforældre, nogle søde ældre nogle der altid har en livret parat når jeg kommer forbi, men jeg har været storforbruger af svigermødre og det har altid undret mig: hvorfor er lige præcis denne repræsentant for modpartens familie omgærdet af så megen mystik og vrede?
ANNONCE
Svigerforældre
Jeg tror efterhånden at jeg har været de fleste arketyper af svigermødre igennem. Lige fra svigerfaderen der trak mig til side og krydsforhørte mig om hvad jeg ville være når jeg blev stor, til den stille samtykkende svigermor der ikke turde åbne munden når jeg var i nærheden af frygt for at bringe hendes datter i forlegenhed. Jeg har også haft en svigermor som jeg absolut ikke kunne sammen med og sådan kan det jo gå man kan jo ikke elske alle vel? Hvordan er det så lige at man for det sagt til sin kæreste/samlever/elsker/kone? "hey skat, din mor er ustyrlig heks og jeg kan på ingen måde snuppe hendes bedrevidende lorteattitude." det falder bare ikke i god jord! Og jo jeg taler desværre af erfaring.

Men er det dårlige billede af svigermoren ikke bare medieskabt? Tror i ikke det er vittighedstegnernes skyld? Füchsel med følge der igennem umenneskelige tider har gjort grin med denne uheldige del af den kvindelige befolkning hvis eneste forbrydelse åbenbart er at være lidt bekymrede på sin datters vegne. Hvorfor skal alle de dårlige vittigheder altid lige handle om hende? Og hun bliver altid fremstillet som en vred lidt overvægtig kvinde med et arrigt blik og en situationsfornemmelse der er lig nul, dette billede står i skærene kontrast til min svigermor. En ældre dame med et nærmest konstant påmalet venligt smil og en fantastisk evne til at holde sit hus åbent for alt og alle. Men til trods for dette faktum kan jeg sagtens høre mig selv fortælle mine venner at nu skal vi igen over til svigermekanikken med en sarkastisk tone og rullen med øjnene. Det er nærmest blevet et modefænomen at være lidt småvred på sin svigermor. Det er ikke velset at have et godt forhold hende, hvilket jeg egentlig syntes jeg har. Svigerfædre til gengæld bliver altid portrætteret som hårdt ramte ægtemænd der ikke kan tænke selvstændig og efterhånden intet sprog har fordi konen har snakket dem et øre af - der er jo en grund til det altid er mænd der har høreapparat. Min svigerfar er også en ganske gemytlig mand uden de store dikkedarer men han er heller ikke en nær så udsat race. Ingen vittighedstegner eller dårlige jokes om hans eksistensgrundlag.
ANNONCE
Svigerforældre
Her på slutten, skulle vi ikke prøve med vores generation at udstille en anden gruppe? Jeg vil gerne her foreslå sagsbehandlere eller postbude. Ikke så meget fordi de har gjort mig noget personligt, men mere fordi jeg syntes presset bør tages af svigermødrene.
Del

Seneste nyt

Annonce