Connery

Stake My Claim

Nyt udspil fra vinderne af Band Battle 2006.

4 ud af 6 stjerner

Stake My Claim
Racing Slowly er titlen på aalborgensiske Stake My Claims seneste EP-udspil. Som titlen antyder, er Stake My Claims tilgang til rockmusikken stadig et dikotomisk foretagende, hvilket (for de af jer, der ikke fulgte med i danskundervisningen), vil sige, at SMC leverer en god portion harmonisk rock, hvis grundpiller er den gode melodi og kontrasterne mellem tunge, rockede riffs og lyse, melodiske passager.

Racing Slowly er der skruet op for denne tendens, hvilket til dels afspejler sig i et band, der stadig leder efter deres lyd, men så afgjort er godt på vej.

Åbneren, Burning Up, skubber pladen godt i gang med et tungt og energisk drive, der føres over i et lyst og enkelt mellemstykke. Et dynamisk og varieret trommespil holder lytteren på tæerne, og omkvædets slæbende basgang og tunge guitarriffs komplimenteres fint af Jesper Møllers ambitiøse og indfølte vokal.
Nummeret afdækker en tungere side af SMC, der bestemt klæder bandet, især når det er så velspillet som det her er tilfældet. Tekstmæssigt halter nummeret dog en smule, og en skarpere lyrik kunne så afgjort have bevirket til at sætte prikken over i'et.

Med skivens andet nummer, Inner Anchor demonstrerer SMC deres vedvarende evne til at opbygge et slående og sigende stykke musik, med en tålmodighed, der kunne få en professionel polsk pælesidder til at falde ned af misundelse. Nummeret starter ud i en ro og melankoli, der langsomt udvikles, og holdes i skak, indtil nummeret flot forløses. Nummeret viser desuden, hvad bandet kan levere lyrisk når de virkelig vil.
På trods af, at nummeret tvivlsomt egner sig specielt som koncertmateriale, er det en fornøjelse at synke ned i sofaen med et par solide hørebøffer, og lytte til et band, der tager sig tiden til at stykke et solidt nummer sammen, og leverer varen. 

Driving Through Rain startes med et knivskarpt guitarriff, der følges op af en trampende rytmesektion, som slæber nummeret over i et minimalistisk og lyst vers, hvor det primært er vokalen og lyse guitarstykker, der bærer melodien. Skiftene mellem de dynamiske omkvæd og nedtonede vers fungerer fuldt ud efter hensigten, og nummeret leveres tilstrækkeligt sammenspillet og tight, til at kunne rykke tænderne ud på lytteren. Et absolut velfungerende stykke rock.

Pladens sidste nummer, Stairs, står som skivens eneste reelt svage punkt, og stritter stilmæssigt ud med en næsten Tim Christensen-agtig sound. Et flot og indfølt omkvæd redder desværre ikke nummerets enkle og lidt for letfordøjelige melodi fra at mangle den samme nerve og opfindsomhed som resten af pladen besidder.



Overordnet set viser Racing Slowly et meget interessant udsnit af SMC's potentiale, hvilket forhåbentligt inden alt for længe vil kunne afføde et fuldlængdes album. Racing Slowly viser dog også et band, der til stadighed er ved at spore sig ind på en personlig lyd, og så afgjort bør tage sig den fornødne tid til at færdiggøre dette.

Alle ovennævnte numre kan høres på bandets hjemmeside www.stakemyclaim.net.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce