Connery

Sony Ericsson Xperia X10

Connery har fået en Sony Ericsson Xperia x10 til test. Her kan du se lidt nærmere på hvad den store smartphone kan.

4 ud af 6 stjerner
Sony Ericsson - Sony Ericsson Xperia X10 Sony Ericsson
Generelt om telefonen

X10 er en smartphone fra Sony Ericsson med en skærm på 4' og en opløsning på 480 x 854 pixels. Den fylder 119 x 63 x 13 mm og vejer 135 g. Telefonen leveres med en intern hukommelse på 1 GB og yderligere miniSD kort på 8 GB, derudover får man et sæt høretelefoner samt tilhørende betjening. På telefonen ligger styresystemet Android version 1.6.

På forsiden af telefonen sidder der tre knapper: 'valg', home og tilbage-knappen. Hvor siden har volume knappen samt en knap til kameraet.

Grænsefladen er ganske pæn og næsten helt flydende. På forsiden kan du placere genveje til dine mest brugte applikationer. Fra start, er der fire genveje og et større Timescape vindue, der viser de seneste opdateringer fra dit sociale netværk. Trækkes forsiden til højre kommer du til en side, der viser seneste aktivitet, mens et træk til den modsatte side vil føre dig til et vindue med 'hurtig søgning'.

Toppen af skærmen kan trækkes ned, hvorefter et vindue med meddelelser vises, fx ulæste beskeder, ubesvarede opkald eller opdateringer. Trækker du i stedet i bunden, så kommer du til listen af applikationer på telefonen.

Følsomheden på skærmen er ikke dårlig, men heller ikke fantastisk. Der er tidspunkter, hvor man er nødt til at trykke flere gange før den reagerer, fx. når man i browseren vil til en bestemt side.

Tastaturet kan også være lidt tid om at dukke op. Igen hvis man vil taste noget ind i adresselinjen, så er man nødt til at vente et mindre stykke tid.
ANNONCE
Sony Ericsson Xperia X10
SMS-delen

Den har et QWERTY tastatur, der ikke kan laves om til T9. Tasterne er nemme at ramme, så snart man har vænnet sig til det. Desværre har den ikke en dansk ordbog, men det rettes op ved, at telefonen husker tidligere indtastninger samt muligheden for at installere dansk tastatur + ordbog via Android Market.

Kamera

Kameraet har hele 8.1 MP og tager en masse flotte billeder under de rette forhold. Har man svært ved at holde armen stille kan man risikere små forstyrrelser i billedet, der gøres værre, hvis billedet tages under mørke forhold.

Som et rigtigt kamera har man har mulighed for at vælge billedkvalitet, ansigtsgenkendelse og tema. Derudover kan man vælge at trykke et sted på skærmen, hvorefter telefonen automatisk vil fokusere i det område.

Noget som telefonen gør ret godt, mindre skal heller ikke forventes når nu Sony Ericsson har haft så meget erfaring med kameratelefoner.

ANNONCE
Sony Ericsson Xperia X10
Mediascape

Mediascape er telefonens medie applikation. Her afspilles musik, vises film og billeder. Den fungerer okay, men desværre findes der nogle små skønhedsfejl. Når man afspiller musik er der i interfacet ikke en knap, der går tilbage til fx kunstnere eller album, derimod skal man trykke på returknappen i bunden af telefonen. Ved nogle tilfælde gik telefonen fra den afspillede sang til et andet program, som jeg lige havde brugt.

Udover den mindre fejl, så synes jeg Mediascape fungerer ret godt. Man har mulighed for at søge på mere information på den afspillede sang via YouTube.

Billeddelen af Mediascape er helt fin. Som de fleste telefoner kan man slide billedet til siden og det næste dukker op. Det går ikke helt flydende, men til gengæld har man mulighed for at rotere og beskære billedet.
ANNONCE
Sony Ericsson Xperia X10
Timescape



Timescape er den anden tilføjelse til systemet fra Sony's side, som samler alle former for sociale interaktioner i et sted. Her er der mulighed, for at se alle sms'er, facebook samt Twitter opdateringer osv. Der er mulighed for at oprette forbindelse mellem kontakter, online kontakter osv.

Som udgangspunkt er alle opdateringer og beskeder samlet i en lang liste og det bliver hurtigt rodet, da man ofte har mange opdateringer fra både facebook og twitter. Ikke mindst når der også er en lang række SMS'er. Det er dog muligt at dele det op og se opdateringer fra hver tjeneste for sig selv.

Flow'et er helt flydende, men desværre er systemets databehandling ikke hurtigt nok, så hvis der slides lidt for hurtigt, så skal man vente lidt før man kan se opdateringerne eller beskederne.

Alt i alt er det en flot men stor telefon. Der er nogle små skønhedsfejl, der forhåbentlig bliver rettet op. Desuden skulle telefonen ved 4. kvartal få Android 2.1, der burde hjælpe på hastigheden.
ANNONCE
Fakta:
- Processor: 1 GHZ Qualcomm Snapdragon

- Hukommelse: 1 GB indbygget, medfølger 16 GB SD kort

- Forbindelser: Bluetooth, USB, trådløst netværk

- Fås i Sensuous Black og Luster White

- Kamera: 8,1 MP, 16X digital zoom, autofokus, geotagging, smiledetection

- Stik: 3,5 mm standard Jack

- Medfølger headset med betjening.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce