Connery

Slumdog Millionaire

Årets Oscarvinder er en film du absolut ikke må snyde dig selv for.

6 ud af 6 stjerner
Slumdog Millionaire vandt hele 8 Oscars ved dette års Academy Awards. Bl.a. for bedste film, bedste instruktør og bedste fotografering.
Slumdog Millionaire
'Hvem vil være Millionær' er det mest populære tv program i Indien.
Så da den 18 årige Jamel, der bor i Mumbais fattigste slumkvarter, kommer med i showet og tilmed kan svare rigtigt på spørgsmålene, bliver programmets bagmænd mistænksomme og Jamel kommer derfor til afhøring hos politiet.

I takt med at politiet gennemgår svarene, bliver vi, i bedste Forrest Gump stil, ført igennem Jamels utrolige livshistorie.
Som barn møder Jamel den allerede dengang smukke Latika.

De to skaber et livslangt venskab, der langsomt udvikler sig til kærlighed, men de må så gruelig meget igennem, før de kan få hinanden og det er her 'Hvem vil være Millionær' spiller en vigtig rolle.
ANNONCE
Slumdog Millionaire
Slumdog formår at gøre det umulige. Den fusionerer Bollywood film med vestlig film kunst. Det giver en ny og original stil, der på mange punkter virker mere vedkommende for den vestlige del af verden, end en ren Bollywood produktion ville gøre.

Instruktøren Danny Boyle og fotografen Anthony Dod Mantle (sidstnævnte bor og arbejder i Danmark), overfører deres rå og beskidte stil fra '28 Days Later' til Mumbais slum, hvilket virker som det perfekte match.
En stil som Anthony allerede viste os lidt af tilbage i Thomas Vinterbergs 'Festen'.
ANNONCE
Slumdog Millionaire
Man kan nærmest lugte skraldet og afføringen og føle smerten, når Jamel eller Latika får bank af onde mænd, der misbruger børn for at tjene penge.
Men selv i den værste mødding kan der grå den smukkeste blomst og det er præcis, hvad historien i Slumdog Millionaire er.

Det er fabelagtig livsbekræftende fortælling om kærlighed, mod og en god portion held. Trods de barske rammer er det en feel-good film, der efterlader sit publikum i godt humør og med et håb om at alt er muligt, når blot man har hjertet med sig.
ANNONCE
Slumdog Millionaire
Og lad os så spille 'Hvem vil være Millionær'!
Spørgsmålet til en million kroner lyder: Skal du se Slumdog Millionaire? *

*Spørgsmålet udløser ikke en million kroner men, hvis du svarer A, er du garanteret årets mest uforglemmelige filmoplevelse.

'Slumdog Millionaire' har premiere, fredag den 6. marts, landet over.

Drengerøvs factor: 75 %
ANNONCE
Slumdog Millionaire
Teknisk information:
Engelsk titel: Slumdog Millionaire
UK 2008
Instruktør: Danny Boyle og Loveleen Tandan
Medv: Dev Patel, Freida Pinto, Ayush Mahesh Khedekar, Azharuddin Mohammed Ismail og Anil Kapoor
Genre: Drama/Kærlighed
Billed format: 2.35:1
Lyd: 5.1 Dolby Digital/DTS/SDDS
Længde: 120 min
Dansk biograf premiere: 6. marts 2009
Distributør: SF Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce