Connery

Sådan imponerer du vennerne til din næste grillfest

Grillsæsonen er for længst skudt i gang, om end sommervejret stadig lader vente på sig. Det hindrer dog ikke en garvet grillmester i at invitere vennerne over til en grillfest. Men hvordan arrangerer man egentlig den perfekte grillfest?

Dén, der imponerer vennerne, og sætter sig fast i hukommelsen og dukker op som et obligatorisk samtaleemne de næste mange gange, I mødes? Her får du et par gode råd til, hvordan du sikrer, at lige netop din grillfest bliver den, vennerne taler om år ude i fremtiden.

Et lille hint; der skal faktisk ikke så meget til for at imponere. Det kræver blot, at du forbereder dig en smule inden.

Sørg for en ordentlig grill

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en ordentlig grill, hvis du overhovedet vil gøre dig nogle forhåbninger om dine venners anerkendelse – og i bedste fald; misundelse. Weber laver de klassiske kuglegrille, men der fås også andre varianter. Eksempelvis en træpillegrill, hvis det skal være lidt mere avanceret.

Undgå for alt i verden gasgrillen, hvis du vil imponere. Det er ikke alene den letteste løsning (ikke videre imponerende); du mister også værdifuld ’optændingstid’, hvor I kan nyde en kold Corona, imens grillstarteren arbejder på at få kullene i gang.

Slagterbøffer og egne grillpølser

Når der skal grilles, vælger mange at ty til den lette løsning; grillpølser eller en grillpakke fra supermarkedet. Det kan du udnytte til din fordel. Hvis det er udgangspunktet for de fleste, skal der nemlig ikke meget til at imponere gæsterne. Eksempelvis ved at lave dine egne grillpølser. Det kræver slet ikke så meget, som man skulle tro.

Har kæresten ikke en Kitchen Aid i forvejen, kan du jo passende give hende en i gave. Den kan du nemlig bruge, når der skal hakkes fars til pølserne. Det kræver blot, at du tilkøber en kødhakker og et ’pølsehorn’, der anvendes, når farsen fyldes i tarmen. Det lyder ikke just eksotisk, men ikke desto mindre vil det med garanti tage kegler ved havebordet.

Udover pølserne gør du klogt i at investere i et par gode slagterbøffer, der kan udgøre hovedparten af måltiden. Eventuelt med en hjemmerørt marinade og et par gode, danske kartofler.

Den rigtige drikkelse er et must

Endnu et punkt, hvor du har let ved at brillere; drikkelsen. Sørg for, at du køber en god flaske rød og hvidvin, der passer til kødet. Supplér med et par øl, du har udvalgt nøje. Især øl fra de danske mikrobryggerier, der for tiden blomstrer op over hele landet, er et godt valg.

Er du i tvivl om, hvilken rødvin der passer til kødet, kan du kontakte din lokale vinhandler for kyndig vejledning. De vil heller end gerne hjælpe dig med at vælge det rigtige drikkelse.

Del