Connery

Nytårsforsæt

Vi har jo alle noget vi lover hvert år, men ikke holder...

Med en kampvægt på lige i underkanten af 130, er det vel naturligt, at de sidste års nytårsforsæt har omhandlet vægttab. Så nu skal der findes en ordentlig metode at komme kiloene til livs. Men på en sjov måde!

I mange år har jeg måttet lægge ører til de samme klicheer, som: "Snup en løbetur, spis mindre, dyrk mere sex (for øvrigt et godt forslag), gå i fitnesscenter osv.

Sikkert gode forslag for nogen, men de appellerer ikke til mig. Jeg spiser selvfølgelig mere fornuftigt og har et hårdt fysisk arbejde, men det er ikke nok.

Jeg har derfor besluttet mig for at lægge krop til nogle sportsgrene, jeg selv synes kunne være sjove at prøve, og som jo også gerne skulle bruge lidt af mine depoter opbygget gennem flere år. Indtil videre har jeg valgt at prøve:

  • Jiu jitsu


  • Boksning


  • Taekwondo


  • Svømning, ligeså meget for at kigge på letpåklædte piger hele året!


  • Flere kommer på hen ad vejen.

    Tag dette som en guide ud i den forunderlige verden af sport. Med et twist af fedme.
ANNONCE
Nytårsforsæt
I min hjerne var jiu-jitsu et udmærket sted at starte, da det jo ikke er så hårdt. Det er jo bare noget med at tage fat i hinanden og smide hinanden rundt i luften i flotte bevægelser og sådan.

Jeg vil ikke bilde nogen ind, at jeg de sidste mange år har gjort meget for at holde bare en smule kondi i hævd, så min evne til at følge med alle de andre på kurset gik i smadder, længe før jeg havde lyst til at indrømme det. Rettere sagt 5 minuter inde i opvarmningen! Hvem fanden har også fortalt de sportsidioter, at det er nødvendigt med 40 minutters opvarmning, i form af løb, hop, træk, stræk, smid, skub, fald om, hop igen, lave noget der hedder "at føde en bjørn", og så videre for at kunne knække hinandens led i nærkamp? Ja, jeg spørger bare!

En eller anden har i hvert fald ment det var nødvendigt, og efter opvarmningen kom det sjove jo. Hvis ikke lige man er for stor til, at træneren mener, det er forsvarligt at sætte én på hold med en af de størelsesmæsigt udfordrede piger, der var med på holdet. De var jo 2 trænere, så det gik jo nok, at jeg trænede med den ene. Og med min størelse ville jeg nok kunne udgøre en trussel for den lille 50 kilos hjælpetræner, der nu stod ved siden af mig. Ja, det sagde jeg da i hvert fald til mig selv.
ANNONCE
Nytårsforsæt
Denne gang ville vi koncentrere os om selvforsvarsdelen af sporten, nemlig aikido. For dem der ikke ved hvad det er, så kan jeg fortælle, at det er her, man lærer at udnytte modstanderens kraft imod ham selv og lave en masse ledlåse. Træneren startede ud med at mishandle hjælpetræneren og derefter lade os øve det, som han lige havde lavet - på hinanden. Ja klart nok! Jeg skal bruges som afreageringspude for hjælperen efter han selv er blevet ydmyget foran os alle sammen. Jeg kan fortælle dem, der stadig læser med, at man ikke sådan lige får en aikidoudøver gennem 12 år ned at ligge, selvom han lige er blevet brækket af den endnu mere øvede hovedtræner!! AAAAVVV!!!. Med 2 fingre fik han mig ned at ligge gang på gang, og jeg masede jo bare på igen for at komme bare en lille smule nærmere en lille sejr. Men lige meget hjalp det. Det jeg lavede mest den sidste del af træningen var at falde hårdt mod jorden, klappe 3 gange i måtten for at overgive mig og svede en masse liter vand af. Så var den del, der skulle hjælpe mig med at tabe mig, da i hvert fald i hus, men min stolthed var der absolut ikke meget tilbage af.
ANNONCE
Nytårsforsæt
Vi stoppede 2 timer efter vi startede med at lave en eller anden form for hilsen til træneren. Vi blev enige om at mødes samme tid ugen efter. Udstrækning mente jeg jo ikke, der var brug for, da ham hjælpetræneren jo havde strukket alle mine led ud over, hvad jeg selv ville kunne gøre, så det var bare lige i brusekabinen og så hjem og fortælle om mine eskapader.

De efterfølgende dage viste mig hvordan ægte smerte føles, og jeg var ikke i stand til at holde ordentlig på en svensknøgle i lang tid, efter alle de håndleds- og fingerlåse den onde mand havde lavet på mig.

Konklusionen kan derfor kun lyde sådan her.

Jiu jitsu er alle tiders som en vægtvrider, og man vil efter ikke særligt mange gange i klubben kunne lægge den voldsomste rocker ned ved bare at se på ham på en ond måde, og knurre af ham. MEN!!

Kan du ikke lide smerte i samtlig led i hele kroppen i mange dage efter træning, så er det ikke denne sport, du skal love at gå til i dit nytårsforsæt. Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg endnu har til gode at opleve judo og karate delen af ju jutsu, da jeg ikke har turdet komme derover igen, men det kan jo være du kan lide det!

Følg med i de næste afsnit, hvor jeg igen lægger krop til uhyrlig smerte!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce