Connery

Nytårsaften

Hvordan gik din nytårsaften fulgte du traditionen og blev en del af statistikken?

Hvorfor fejre vi årsskiftet med druk og raketter er det i virkeligheden ikke en lidt underlig tradition?
Nytårsaften
Nu er det ikke fordi jeg generelt har noget imod ideen bag nytår. Datoen skifter som den gør hver dag efter 24 timer og der kommer til at stå noget nyt i kalenderen og det er jo i sig selv en god grund til at fejre en helt masse. Det at træde ind i det nye år giver os danskere vaner der til enhver anden lejlighed vil virke helt hen i vejret.

Men på denne aften hvor promillen er løssluppen høj og får den overståede orkan til at ligne en storm i et glas vand, er det helt okay at blæse terpentiner ud over det hele og pynte med ekstravagant glitrende rør og servietter. Og denne datoændring giver også anledning til at have bordbomber. Endnu en ting vi kun gør på denne magiske aften, konceptet bag bordbomber ville ved enhver anden lejlighed give anledning til løftede øjenbryn og mumlen i krogene om hvem der mon skal støvsuge det gris".

Efter eksplosioner af flag og glimmer er det tid til at trutte i horn, iføre sig medbragte hatte og binde de medbragte grimme hagesmække med dårlige sangtekster om halsen og så sætte tænderne i et overdådigt måltid. Et måltid der i nogen familier består af noget de i hverdagen ikke kunne finde på at drømme om at æde. Personligt er jeg ikke til kogt torsk i sennepssovs og østers er på ingen måde noget jeg nyder, men nytårsaften derimod der smager det jo fantastisk bare man har rigeligt med skralder og balloner så skal det nok glide ned.

Efter denne festmiddag er fortæret kommer der altid et sært tomrum. For vi har jo tyvstartet... det kan vi ligeså godt indrømme. Alt dette glimmer og pænt tøj er jo kun de indledende manøvre til det der senere skal eksplodere i glæde over Danmarks Radios drengekor der synger kong Christian stod ved høje mast.

Tomrummet bliver brugt på at grine af de dårlige sange på hagesmækkerne og måske lige fyre en enkel bordbombe eller otte af inden taget løfter sig af glæde over en ændring i datoen. Så nærmer det magiske øjeblik hvor vi som den eneste gang i det år lytter til rådhusklokkerne.

Alle man stiller sig op på en stol med en mønt i lommen, man ved jo aldrig hvornår man får brug for en tokrone... Det kunne være det kostede at hoppe ned fra stolen. Så er det klokken slår tolv vi hopper ned, falder hinanden i armene og ønsker godt nytår inden vi mæsker os i det vi tror er en god champagne - moster Henning har selv sagt det er en gul enke - og kaster os i grams for den tørre kransekage der tre dage forinden er blevet hentet i Kvickly.
ANNONCE
Nytårsaften
Men det er ikke slut med denne kaskade af dårlige manerer. Næh vi drikker os i hegnet i sprut og øl mens vi med en plasticpose sprængstof i hånden går ud på gaden for at markere at det er os der styrer elementerne. Der er ingen der skal spille smarte med vores 18 tommers kanonslag og de chrysantemumbomber vi har stjålet på Flyvestation Værløse skal gerne fyres af hen af gaden for lige at markere vores tilstedeværelse.

Efter at have vist artilleriet til venner og fjender og sprunget alt i tretten meters omkreds i luften er det tid til kærlighedserklæringerne. Der skal ringes til alle vennerne for at råbe om kap og proklamere hvor stiv man helt nøjagtig er. Og v er jo nogle charmerende skabninger så de sidste snøvlede ord er oftest nogle vi selv syntes virker imponerende i vores desperate forsøg på at score.

Så skal der lige kastes op i sneen og så har det alt i alt været en fantastisk aften.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce