Connery

Mørbrad på græsk.

En græsk opskrift på mørbrad der går lige i kuglerne og får damerne til at ryste i trusserne.

Du er kommet til at prale med, at du er en ørn i et køkken. (det rykker nemlig i trusserne på enhver tøs) og nu har hun inviteret sig selv, og et par af hendes venner til, at spise af din store gourmetkunst.

Det er fredag, og du har ingen idé om, hvad du skal gøre. Frygt ej! Her er din redning; en græsk specialitet, der er sikker hver gang. Den direkte vej til lagengymnastik. Hendes veninder vil sidde, og være vildt jaloux over, at hun har fundet ham, der kan lave mad.

Tid:
½ times forberedelse og 1 time i ovnen.

Opskrift:
Fyldt mørbrad på græsk. 2-3 personer.

Ingredienser:
1 hel svinemørbrad.

Fyld:
4 fed hvidløg.
1 bundt persille.
1 hel italiensk mozarella (125 g).
150g fetaost.
ANNONCE
Mørbrad på græsk.
Salt.
Peber.

Tilbehør:
1-2 løg.
800g Kartofler.
1 fed hvidløg.
ca. 2 spsk. Olie.
Salt.
Peber.
Paprika.

Kold sovs:
250g Cremefraiche.
100g Tykmælk.
2 fed hvidløg.
Persille.
Purløg.
Oregano.
Salt.
Peber.
Citronsaft.


Tilberedning:

Læg et snit langs midten af mørbraden og gnid med salt og peber.
Put feta ost nederst i snittet, derefter hakket hvidløg, persille og til sidst mozarella. Hæld evt. olie over til sidst. Mørbraden stilles i et smurt, ildfast fad.

Løg og hvidløg hakkes og kartoflerne rives på den grove side af et rivejern. Bland løg, hvidløg og kartofler med salt, peber og olie. Kom blandingen i smurte, ildfaste portionsskåle og drys paprika på toppen.

Det hele stilles i en forvarmet ovn på 120o i 1 time.

Sovs:
Urter og hvidløg hakkes meget fint og blandes med de øvrige ingredienser og stilles på køl.

Vin:
En italiensk Cabernet eller en spansk Merlot er gode bud på vin, der passer godt til denne ret.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce