Connery

Mobiltelefoni i fly

De tyske luftfartmyndigheder har besluttet at tillade mobiltelefoner i fly og derved ophæver de et forbud mod mobiltelefoni, der har eksisteret siden mobiltelefonen kom frem.

Det har lige siden mobiltelefonen kom frem, været forbudt at snakke i telefon mens man befandt sig i en flyvemaskine, men det ser nu ud til at ændre sig.

Myten om at mobiltelefonen ville forstyrre elektronikken om bord og at flyet derefter ville styrte ned hvis en person ringede til landjorden, har eksisteret i lang tid, men nu skal den myte aflives.

Det er luftmyndighederne i Tyskland, der er de første i verden til at tillade mobiltelefoner i fly. Dette kommer efter at de har konkluderet at mobiler ikke at farlige for flytrafikken og derfor ikke kan forsage tekniske problemer.

Dette kan vise sig at være en indtjeningskilde for flyselskaberne fremover, da de almindelige mobil-udbydere ikke har dækning i 10 kilometers højde. Derfor vil det være nødvendigt at benytte de systemer som flyene har ombord. Prisen for adgang til systemet kan flyselskabet selv fastsætte.

Indtil videre overvejer flere europæiske flyselskaber at ophæve forbudet mod mobiltelefoni i luften.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce