Connery

Massakren i Norge

Jeg forstår det simpelthen ikke...

Massakren i Norge
Det lyder voldsomt, og det er det fandeme også!

Man siger, at man altid i fremtiden vil vide, hvor man befandt sig når voldsomme historiske begivenheder opstår. Jeg befandt mig på en motorvej med 250 kg brænde i en trailer, da nyhederne i min radio slog sig op med ”Terror I Norge”

Det var vel egentlig bare et spørgsmål om tid, inden de mørke kræfter fra muslimske lande, omsider fik købt en flybillet og planlagt et eller andet shit i Danmarks hovedstad Oslo - tænkte jeg først. Jeg håbede inderst inde at jeg tog fejl – simpelthen fordi jeg ikke magter mere had til minoriteterne, og jeg tror på, at det er dræbende for samfundet, hvis vi bliver ved med at kaste mudder på hinanden.


Det var en nordmand, nordmand!



Efter kort tid rullede så nyheden ind om, at unge blev skudt ned på Utøya, og at politiet mente, der var en sammenhæng. Frygteligt.


Senere nyheden om, at den anholdte var indfødt nordmand, arisk type og højrefløjs tosse – og pludselig gik det op for verden, at ondskaben også kan komme indefra.


Holde sig opdateret



Jeg har prøvet at holde mig opdateret på hændelsen. Jeg har læst nyheder, braget rundt på diverse norske websites, læst øjenvidne blogs osv. Men jeg føler mig tom, og jeg føler ikke jeg har fået nok fra medierne.



Jeg forstår det ikke, og jeg forstår ikke, at vi med vores ”fantastiske” nordiske samfunds struktur og uddannelsesniveau stadig kan få den slags resultater ud af visse personer.



Er vi simpelthen bare blevet for meget jeg jeg jeg – er vi holdt op med at bekymre os om vores kultur, naboen, kollektiv opdragelse og at passe på hinanden? – Hvordan kan én tosse få lov til at sejle rundt på den måde?



Vi har allerede diskuteret, hvilken straf Breikviek skal have – men jeg vil hellere vide mere om hans motiver. Se ham forklare, hvad han har gjort. Jg synes faktisk det er ærgerligt, at man valgte, at holde ham bag lukkede døre – kun ved at se kan vi lære og forstå…

ANNONCE
Læserservice:

Føler du dig også lidt tom, mangler du svar osv. så kan det være de kan findes i en dokumentar, der bliver sendt på Discovery den 7. august kl. 21.00.

Dokumentaren prøver at analysere motiverne fra psykologisk og politisk hold – og indeholder også øjenvidneberetninger og en masse ekstra indhold.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce