Connery

Kasketten sidder fast på hovedet fra teenageårene – læs med her hvorfor!

Hovedbeklædning er ikke et fremmed fænomen, men noget vi alle på et eller andet tidspunkt selv har båret i vores liv

En hat har mange forskellige formål, og der er mange traditioner omkring hovedbeklædning, såsom religion, praktik og modens trend.

En ting er sikkert – kasketten har sat sig fast på hovedet og den kommer stadigvæk til at være dominerende i gadebilledet, langt ud i fremtiden. VI tager dig med en tur gennem hattens nyere historie, og har i den forbindelse rådført os med hatte- og kasket-shoppen, High5shop.dk.

Hovedbeklædning i modebilledet gennem generationer

Hatte har haft svingende popularitet i modebilledet, i takt med at tendenserne og omverdenen har udviklet sig. Hovedbeklædning er noget vi altid har brugt, til alverdens formål og i dag ses hovedbeklædning både blive brugt af praktiske og udseendemæssige grunde. 

Der findes rigtig mange forskellige former for hovedbeklædning, så derfor findes der selvfølgelig også en type af hovedbeklædning, der passer til dig og dine ønsker. Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at de mange forskellige former for hovedbeklædning er begyndt at blive mere og mere populære blandt mange mennesker. Det spiller garanteret en rolle, at flere kendte mennesker, er begyndt at tage hatten med ind i varmen og bære den som en del af deres udtryk. Det inkluderer alt lige fra helt almindelige kasketter til bøllehatte, som også har været rigtig populære rundt omkring i verden det seneste stykke tid.

Det handler ikke længere lige så meget om, hvilken kreds man befinder sig i, som førhen. Det skal dog siges, at der måske ses tendenser, særligt iblandt unge mennesker. Hvilken hat man vælger at tage på, inden man går ud ad hoveddøren, afhænger dog også utrolig meget af årstiden. En stor del af befolkningen går ikke længere kun med noget på hovedet, når man har en af de dage, hvor man er udsat for en dårlig hårdag.

Streetwear har overtaget modeverdenen

For mange mænd er kasketten blevet siddende på hovedet fra teenagetiden. Kvinder er sjældne gæster i kasketverdenen, da det ofte anses som et mere maskulint univers. Nogle kvinder elsker klassiske kasketter, men ellers søger de mod mere feminine modeller, som typisk har en bredere skygge og bedre plads til håret.

Hiphopmusik og mode er smeltet sammen. Streetwear er den nye generations svar på mode og det er tidens mainstream stilretning. Alle går i sneakers bomberjakker og sweatshirts, hvilket er noget tøjproducenterne har taget til sig. Streetwear-designerne er autentiske, hvilket skyldes at de kommer fra gaden eller fra en musikalsk subkultur.

Faktisk dominerer streetwear det aktuelle modebillede utrolig meget, iblandt begge køn og på tværs af generationer. Op gennem 90’erne blev alt, hvad der kunne tilknyttes hiphop-, skate- og surf-kulturer populært, og sådan har gadestilen blot gjort et større og større indtog på den traditionelle modebranche. Ud over der er tale om en utrolig afslappet og behagelig tøjstil, er den helt store påvirkning kommet fra diverse musikere, som er faldet for moden.

Én gang med kasket, altid med kasket 

Kasketten blev samlet op og er blevet en af de mest genkendelige streetwear accessories. Kasketten er uden tvivl den mest populære hovedbeklædning af dem alle, hvilken man ikke er i tvivl om, når man kigger ud over befolkningen. Kasketten er der for alle generationer og går aldrig af mode; ”én gang med kasket, altid med kasket”. Det er gået hen og blevet meget mere almindeligt at bruge kasketter og andre former for hovedbeklædning.

Kasketter findes i utrolig mange afskygninger, i forhold til design og form. Hvis man tager et kig på et sortiment som hos High5shop.dk, ses det tydeligt, hvor mange muligheder der findes på dette marked. Man kan finde alt fra dad caps til baseball caps, snapbacks og trucker caps, som alle skaber sit eget unikke udtryk. Uanset hvordan man foretrækker sin kasket, er det mulig at finde en, der falder i god jord.

Kasketter handler heller ikke kun om pasform, men designmæssigt er der særligt mange forskellige ønsker og krav. Nogen foretrækker den helt stilrene, ensfarvede kasket, hvor andre synes det er federe med print, labels og mærker. Det er også meget individuelt, om man ønsker at finde den helt unikke eller mere populære hovedbeklædning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce