Connery

I Love You Phillip Morris

Er du nogensinde kommet til at fortælle en lille hvid løgn, der pludselig voksede sig større og endte med at være knap så uskyldig? Hvis du har det, så vil du muligvis også kunne forstå lystløgneren Steven Russell, der er hovedpersonen i den dystre komedie I love You Phillip Morris.

4 ud af 6 stjerner
Drengerøvs faktor: 50 %.

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor?)
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
Steven Russell (Jim Carrey) lever på en løgn.

Han har en kone og et barn, men Steven skjuler over for dem, at han i virkeligheden er bøsse.

En nat, efter et besøg hos sin elsker bliver Steven involveret i et trafikuheld. Det får ham til at indse, at han må ændre sit liv. Han siger derfor sit job som politibetjent op, bliver skilt fra konen og flytter til bøssernes paradis; Florida. Her får han en ny mandlig kæreste og lever den søde tilværelse. Men det er dyrt at leve et liv i luksus, derfor forfalsker Steven nogle credit cards for, at kunne give sin kæreste, eks kone og datter nogle overdådige julegaver, ganske uskyldigt synes han i hvert fald selv.

Der går dog ikke ret lang tid før myndighederne kommer efter Steven og han kommer i fængsel.

Her møder han den følsomme Phillip Morris (Ewan McGregor) og så begynder romantikken at blomstre.
ANNONCE
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
Kærligheden bliver dog kompliceret, da Steven bliver løsladt og kæresteparret må skilles. Men Steven finder hurtigt på en plan, der får Phillip ud før tid.

Han udgiver sig for at være advokat og forfalsker nogle papirer og så er Phillip atter en fri mand. Endelig kan de leve det liv de så længe har drømt om i fængslet, men der går dog ikke længe før Steven er tilbage til sine gamle vaner.
ANNONCE
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
Steven Russell er en kompliceret person. Han har helt klart psykopatiske tendenser. F.eks. udviser han ingen samvittighed overfor nogen, selv ikke dem han siger, at han elsker. Det stammer muligvis tilbage fra Stevens barndom. I en ung alder får han nemlig af vide, at han er adopteret. Derfor søger han ustandseligt efter, hvem han i virkeligheden er som menneske. Det har gjort, at han på en måde ikke har nogen personlighed og nærmest som en kamæleon, ændrer udseende og personlighed efter sine omgivelser.
ANNONCE
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
Utrolig som historien lyder, er den faktisk baseret på en ganske sand historie. Steven Jay Russell er berygtet for, at stikke af fra div. fængsler på de mest udspekulerede måder. I årenes løb har Russell haft mindst 14 aliaser. Under hans mange flugtforsøg har han bl.a. maskeret sig som en dommer, en læge, en politibetjent og en altmuligmand, for blot at nævne nogle få. Selvfølgelig er han kriminel, men når man ser det fra hans synspunkt, så er det faktisk meget uskyldigt. Hvem sårer han andre end sig selv?
ANNONCE
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
Filmen svinger mellem at være en sort komedie og et regulært drama. Det er sjældent, at man kommer ud fra biografen efter, at have set en komedie og er mere nedtrykt, end før man så filmen, men det er faktisk lidt tilfældet med I Love You Phillip Morris. Samtidig er filmen også ret inspirerende på sin egen måde. For selvom Steven Russell har siddet i fængsel, i størstedelen af sit liv, så er han ikke bange for, at leve livet fuldt ud. Der er noget livsbekræftende over Stevens ukuelige gå-på-mod og ukompromisløse jagt på friheden og det søde liv.
ANNONCE
Scanbox - I Love You Phillip Morris Scanbox
I Love You Phillip Morris er en modig film.

Bare det faktum at Jim Carrey og Ewan McGregor spiller et homoseksuelt par som kysser og dyrker sex for åben skærm, skal nok få nogen til at vælge filmen fra. Men det er synd, for det er faktisk en rigtig god film.

Især Jim Carrey viser endnu en gang, at han ikke blot er the king of comedy, men også en fremragende dramatisk skuespiller.
ANNONCE
I Love You Phillip Morris har premiere den 15. april landet over.
I Love You Phillip Morris - Trailer
Teknisk information:

Original titel: I Love You Phillip Morris

USA/Frankrig, 2009

Instruktør: Glenn Ficarra og John Requa

Medv: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mann og Rodrigo Santoro

Genre: Drama/Romantisk komedie

Billedformat: 1.85:1

Lyd: Dolby Digital

Længde: 102 min.

Premiere dato: 15. april 2010

Biodistributør: Scanbox

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce