Connery

Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017

Bliv introduceret for rapperne, der leaser deres guldkæder og i stedet investerer pengene i alkohol.

Hver år udgiver Forbes en hulens masse lister.
Disse lister opremser alt fra verdens rigeste mennesker til teenagere med verdens vildeste opsparinger.

En af de mest berømte lister er den årlige liste af økonomisk ansvarlige rappere - eller - som man sagde i 2006 - listen over big time bawlers
(Fun fact: Johnson udgav sangen 'Det Passer' i 2006... feel old yet?)

Forbes har nået deres konklusion ved at kigge på tidligere års indtjening og finansielle dokumenter, værdiansætte nuværende indehavender såsom fast ejendom og værdipapirer og slutteligt har de talt med analytikere, advokater, managere og i nogle tilfælde med rapperne.

Liste, Drake. - Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017 Liste, Drake.

5. Drake - $90 millioner.

Siden Drakes EP fra 2009 'So Far Gone' har han mere eller mindre manøvreret gennem underholdningsindustrien med kun få fejltrin. Og bemærk at ingen af de fejltrin har påvirket hans økonomi negativt. 

Inden for de seneste par år, har han sat fart på sin indtjeningsevne med:

  • Eksklusiv-aftaler med Apple Music 
  • Reklamejobs
  • Hans arbejde med OVO-brandet
  • Salg og streaming af musik
  • Liveshows
  • Salg af Virginia Black - Drakes signaturwhiskey (... man er vel rapper).

Især streamingen og liveshows har været en attraktiv indtægtskilde.
'Views'  blev det første album til at ramme en milliard afspilninger på Apple Music og rækken af liveshows derefter indbragte +$1 million per aften. 

Liste, Birdman. - Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017 Liste, Birdman.

4. Birdman - $110 millioner.

Den moderne slavehandler og pladeselskabsejer Bryan 'Birdman' Williams lander årligt på den gode ende af top 10 placeringerne af denne liste... men det er vel også forholdsvis nemt når man ikke betaler sine artister og holder fast på dem ved hjælp af nogle grumme kontrakter.

Sign gode kunstnere + promover kun nogle af kunstnere + før din hånd ned i deres lomme = Profit

Snakken i krogene har længe peget i retning af, at Birdmans pladeselskab Cash Money Records kommer til at opleve en artistflugt. 
Tre af verdens største artister Lil Wayne, Nicki Minaj og Drake forsøger angiveligt at komme væk fra selskabet, men indtil videre holder deres pladekontrakt dem i skak - og Cash Moneys lommer fyldte.

Liste, Dr. Dre. - Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017 Liste, Dr. Dre.

3. Dr. Dre - $740 millioner.

Den ægte Slim Shady har tidligere udtalt "[...] motherfuckers act like they forgot about Dre..." og selvom vi ikke skal regne med at efterfølgeren til 'The Chronic' nogensinde bliver udgivet og at Dr. Dre ikke rigtig laver nogle reelle optrædener, betyder det ikke at han hviler på laurbærene. 

I stedet for at tournere verden rundt, bruger han i stedet sin tid på at producere musik såvel som tv- og filmproduktioner, heraf er den mest nævneværdige Straight Outta Compton.


 

Siden salget af Beats By Dre (anslået værdi: $3 millarder) har Dr. Dre tjent sine penge via adskillige kanaler hvoraf den mest iøjenfaldende er det hemmelighedsfulde projekt med Apple. 

Dr. Dre er angiveligt i gang med optagelserne til Apples allerførste tv-show.

Liste, Jay Z. - Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017 Liste, Jay Z.

2. Jay Z - $810 millioner.

Det er første gang siden 2014 at Jay Z overgår Dr. Dre på denne liste.

Jay Zs formue steg 30% forrige år og denne himmelflugt på listen skyldes primært at 'Sprint's investerede $200 millioner i Tidal, Jays musikstreamingtjeneste. 
Med denne investering er Tidals anslåede værdi $600 millioner værd, hvilket er 10 gange mere end hvad han betalte for virksomheden.

Udover at være inspirationen bag Beyonces Lemonade album, bruger han sin tid på at pleje sin mange investeringer i bl.a. champagneproducenten 'Armand de Brignac', managementselskabet 'Roc Nation', basketballklubben Brooklyn Nets, hvor han er medejer, samt en investeringsfond, der specialiserer sig i tech-startups.

Liste, Diddy. - Forbes har navngivet de fem rigeste rappere i 2017 Liste, Diddy.

1. Diddy - $820 millioner.

Det er svært at holde trit med hans mange navneskift, dog vil en ting forevig være cementeret... Sean Combs plads på toppen af Forbes' liste af rigeste rapmoguler.

Fra hans mangeårige samarbejde med Cîroc Vodka til de utallige fester han har holdt, formår Sean Combs at skabe den gode stemning.

Og det er lige præcis den gode stemning og den festelskende energi han bringer med sig, der har skabt plads til ham på toppen listen - syv år i træk(!).

Hans andre indtægtskilder inkluderer flaskevand af mærket Aquahydrate, DeLeon Tequila samt medieselskabet Revolt. 
Derudover skal han snart optræde med det gamle slæng fra Bad Boy Records.

Hvis Diddy forstætter med denne hast bliver han hiphops første milliardær i løbet af fem år.
... Medmindre Jay Z eller Dr. Dre overhaler indenom.

We push each other… We inspire each other… #BlackExcellence

Et opslag delt af DIDDY (@diddy) den

Del