Connery

CrossFit - hvad er det?

Vi har taget et kig på den nye træingsform: CrossFit

CrossFit - hvad er det?
Vores partner Bodystore.dk sponserer en flok artikler, som sætter fokus på helse, sundhed og træning.

Denne omgang kigger vi på CrossFit, som i den senere tid har fået megen opmærksomhed af flere og flere træningsudøvere, som omfavner sporten!
I fitnesscentre kan man se flere personlige trænere, som træner sine klienter med redskaber som kettlebells og TRX samt plyometrisk og bruger sin egen kropsvægt under træningsøvelserne. Der findes også specifikke CrossFit-gym, som kun tilbyder CrossFit-træning. Med hvad betyder alt dette egentligt?
ANNONCE
CrossFit er en kombination af styrke-og konditionstræning, og bygger på effektive øvelser som udføres under høj intensitet og med konstant variation. Træningsformen er en sammenlægning af tyngdekræft, styrkeløft, gymnastik og sprint, hvilket skulle skabe den mest komplette og alsidige idrætsudøver som overhovedet er mulig. I modsætning til f.eks. bodybuilding, retter CrossFit sig mod resultater i form af at forbedre dine fysiske præstationer, og ikke på at forme kroppen.

Eksempler på øvelser som udføres i CrossFit er frivendinger, militærpres, bænkepres, dødløft, pushups, håndstående pushups, pullups, chins, dips, knæbøj, spritintervaller, jump rope samt roning.

Træningsredskaber som anvendes er håndvægte, vægtstænger, kettlebells, bolde, romerske ringe samt din egen krop!

Verdens bedste atlet

CrossFit blev i sine tidlige dage, tilbage i 2001, udviklet af gymnasten Greg Glassman, som kaldte sig selv for ”verdens bedste atlet”. Interessen for træningsformen steg gradvist, og hjemmesiden www.crossfit.com blev hurtigt oprettet. Her kan man i dag finde en masse guides og videoer, til hvordan man kommer i gang med CrossFit.

I følge Canada´s Business News Network, er Crossfit en af de hurtigst voksende fitnessbevægelser nogensinde. Mange politienheder i USA og Canada bruger også CrossFit som en del af deres træningsprogram – ja, selv US Navy Seals har CrossFit på deres ugeskema!

I Danmark har vi så småt også fået øjnene op for træningsformen, og den Kongelige Livgarde skulle eftersigende også have træningen på programmet.

CrossFit siges at give gode resultater på kort tid. Uanset om du vil gå ned i vægt, bygge styrke, øge din kondition eller bare træne for at føle dig godt tilpas. Så måske er det CrossFit som skal løfte din træning til nye niveauer i efteråret?

Eller hvad siger du? Har du prøvet CrossFit – og hvad er dine erfaringer?
ANNONCE
I samarbejde med  Bodystore.dk sætter vi fokus på helse, sundhed og træning. Bodystore forhandler udstyr og kosttilskud til din træning.
Del

Seneste nyt

Annonce