Connery

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

Træd varsomt, drenge!

Hvis du begiver dig ud på de sociale medier på udkig efter kvinder, kan man godt være i vildrede over, hvad der er virkeligt og falskt.

Instagram er nærmest en twilight zone, hvor elementerne bunder i virkeligheden, men rammer et helt andet univers mellem fiktion og virkelighed. Det kan være svært at gennemskue, hvem der rent faktisk ser ud, som de gør på billedet, og hvem som har udgivet sig for at være Barbie, men i virkeligheden ligner Shrek. 

Det skyldes nemlig en række tricks, som piger - og selvfølgelig også mænd - efterhånden har etableret på eksempelvis Instagram. Men men, vi har været ude med riven og fundet nogle eksempler, hvor man nemt kan gennemskue pyntetricksene og snyderiet. Watch and learn, my friend!

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

Vinkel-fatamorgana

Vinkler kommer ikke som nogen overraskelse først på listen, da man med lidt strategi på kameraføringen kan få mange ting til at se ud, som de IKKE gør i virkeligheden. Mange har omfavnet konceptet med at vise sin krop fra to forskellige vinkler på samme tid for netop at illustrere den uvirkelige illusion, som går under navnet Instagram. Dog bruges vinkelteknikken dog mest til the dark side of the force, hvor man kan barbere et par kilo af grundvægten eller fjerne skæve vinkler i ansigtet ved at ligne en asiatisk turist med kameraet fagtende i luften i alle retninger. Er billedet taget oppefra? Jep, så vil du ikke se det taget nedefra. Er ansigtet skåret på midten? Jep, den anden halvdel er yeti. 

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

Tørklæder skjuler de ekstra kilo

Slankemidler findes i mange former, men hvis man lynhurtigt skal have fokusset væk fra lidt ekstra hvalpefedt, er der tilsyneladende mange kvinder som vil lappe på problemet med et par ekstra beklædningsdele. Det ses ofte i en tætpakket madam Skrald-look, hvor man kaster diverse store partisaner-tørklæder eller halsedisser om nakken og skubber dobbelthagen ind i mørket. It works, men det er en rookie-mistake. 

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

Spændte halsmuskler

Det er ikke nogen hemmelighed, at mange kvinder på de sociale medier gerne vil tage sig ud fra deres slankeste side. Bevares, det giver god mening. Men mange falder i den fælde, at de forsøger at gøre sig ekstra magre ved at ligne nogen, der har trådt på en LEGO-klods. Ved at spænde musklerne omkring halsen, fremhæves senerne og/eller knoglerne omkring, som gør, at det måske kan se ud som om, at fedtprocenten er i den lave ende af skalaen, men tricket koster en grimasse, der ligner før-billedet fra et diarre-shoot. 

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

#Nofilter = Filter brugt som makeup

Instagram er i sig selv udsnit af virkeligheden – dog pyntet as fuck, men det har man efterhånden vænnet sig til. Hvad man derimod ikke har vænnet sig til, er tendensen til at finpolere billederne i så høj en grad, at man nærmest ikke længere kan skelne mellem animation og virkelighed. Beautyfication-filtrene skjuler selv de værste bumser og kratfjæs, men barbieglat hud får alarmklokkerne til at ringe – det er lidt som at sætte en knækudstødning på sin knallert.. så vil man bare gerne opdages! Man kan pudse nok så meget på en lort, men det er stadig en lort – meget vel en form for smuk lort, men vi kan godt spotte den alligevel. 

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue

”Nå, dem her? Nej, jeg har bare været nede og træne”

Træningsbilleder er nærmest lige så udbredte på Instagram som katte-memes på interwebbet. ’søde’ piger har en tendens til at vise deres former ekstra meget frem uden at gå på kompromis med deres lettere feministiske principper. Er du iført sweatpants, Kari Traa-tøj og lettere svedig fra træning med brysterne siddende i halsen? Sure, så er det helt sikkert bare en almindelig tirsdag og ikke et forsøg på at fremvise formerne lettere pikant. Du kan heller ikke spille hellig med ”pyh, hård træning #fitfam #naturlig”, når din krop er bøjet som et skoliose-offer for at vise ’en helt almindelig’ dag i træningscenteret. 

5 skønhedstricks på Instagram kvinder ikke tror, vi mænd kan gennemskue
Del