Connery

S-21 - Verdens Værste Steder [Part 6]

While getting lashes or electrification you must not cry at all

S-21 - Verdens Værste Steder [Part 6]
Ligesom andre skribenter her på Connery.dk har jeg også skåret mig en fin lille artikelserie ud. Forskellen er naturligvis indholdet.
Hvor nogle svælger i underholdende emner såsom film og gadgets, ja, så vælger jeg at dokumentere rædslerne, der har fundet sted igennem historien - og ligesom med film er disse historier ofte ikke til at fatte.
De andre artikler i serien kan findes på nedstående links med en 1-ords-beskrivelse af stedet.
Part 1 FængselPart 2 Sindssygeanstalt, Part 3 ”Forskningscenter”, Part 4 Militærfængsel, Part 5 Børnehjem.
 
Pol Pots ondskab er ikke ukendt her på siden. Han var med i en tidligere artikel omkring ondskabsfulde ledere igennem historien.
For at give et hurtigt resume så er Pol Pot blevet kaldt Cambodjas Hitler.
Efter at have kommet til magten i 1975 lykkedes det ham på 4 år og udrydde omkring 25 % af befolkningen.
 
S-21 er et symbol på den ondskab.
ANNONCE
De 10 bud i S-21 - S-21 - Verdens Værste Steder [Part 6] De 10 bud i S-21

Hvad er det?

S-21 (Security Prison 21) var op til den Cambodjanske borgerkrigs ende et gymnasium, placeret i Phnom Penh, Cambodjas hovedstad.
Efter Pol Pot og Khmer Rouge kom til magten, blev skolen lukket ned og renovationen begyndte på at skabe 1 ud af i alt 150 afhøringscentre/torturfængsler rundt omkring i Cambodja.
 
Renovationen forvandlede skolen til et topsikkert fængsel med elektrisk pigtrådshegn, der omringede de 5 bygninger, som skolen bestod af. Vinduer blev lukket med tremmer og pigtrådshegn.
Klasselokaler blev omdannet til celler og afhøringsrum.
S-21 havde på alle tidspunkter imellem 1000 og 1500 indsatte.
Indsatte i S-21 var dem, som var mistænkt for at være fjender af det kommunistiske styre. Især lærere, akademikere, læger og medlemmer af den tidligere regering var udsatte.
 
S-21 blev ledet af en mand kaldet Kang Kek Iew. Han overså godt og vel 1700 mennesker i personalet, hvoraf 300 fungerede som vagter og forhørere - mange af dem var unge drenge ned til 12 år.
Kang overså afhøringer og beordrede henrettelser gennem skriftlige ordrer efter de fuldendte afhøringer.
“Smash them to pieces” var blandt andet ordene han brugte, når det omhandlede henrettelsen af 8 teenagere og 9 børn.
ANNONCE
S-21 - Verdens Værste Steder [Part 6]

Hvorfor ville du ikke derind?

Ud af de 17-20.000 mennesker der kom igennem dørene til S-21, overlevede kun omkring 12 personer. Tolv...
Det blev omtalt som ”Stedet hvor man går ind, men aldrig kommer ud”.
 
Givet vidneudsagn og den ekstremme dokumentation af rædslerne i S-21 er det muligt at tage en velbeskrevet mental tur igennem et besøg på S-21:
 
Først skal det gøres klart, at hvis du blev sendt til S-21, så var du allerede skyldig.
 
En indsat ville ved ankomst blive fotograferet og derefter tvunget til at give en detaljeret beskrivelse af deres liv fra fødsels til arrest (not kidding). Derefter blev de strippet for alt tøj, med undtagelse af undertøj, og sendt til en celle hvor de blev lænket til gulvet eller væggen.
Der var ingen madrasser, tæpper eller beskyttelse imod myg og cellerne var naturligvis overfyldte og fyldte med rådnende lig - men snak var forbudt.
Disse forhold ledte til hudsygdomme, lus og andre sygdomme, der opstår i så uhygiejniske forhold.
 
Maden bestod af 4 teskefulde risgrød og vandet suppe 2 gange om dagen.
Vand skulle man bede om lov for og et brud på denne regel – såvel som alle andre regler – betød tæsk.
Andre former for afstraffelse på brud på regler ville være at indtage menneskelig fæces og drikke urin.
 
Efter et par dage med dette galskab ville man få en hætte over hovedet og blive ført til en af de 3 afhøringsgrupper.
Nogle afhøringsgrupper måtte ikke benytte sig af tortur og sendte derfor fanger, der ikke tilstod deres forbrydelser, videre til dem, der kunne.
Der kunne fangerne se frem til torturmetoder såsom: Waterboarding, hængningsmetoder, elektrificering, mishandling med knive, plastikposer over hovedet, piskning, negle flået ud og alkohol hældt i de åbne sår - hvis du var en kvinde, var der chancen for at blive voldtaget (dette var dog forbudt og blev straffet med døden).
Udover de fysiske torturmetoder blev psykiske metoder også brugt, åsom at frarøve indsatte søvn og de overnævnte hygiejne forhold.
 
Efter en indsat havde tilstået og fortalt om alle sine medsammensvorne, ville de blive sendt til de berømte ”killing fields”, hvor de ville blive henrettet med macheter og bambusspyd for derefter at blive begravet i massegrave.
Alt dette skete på omkring 2-3 måneder - standard tiden en fange sad i S-21.
Deres familie og andre der var nævnt i afhøringen ville blive anholdt, afhørt og henrettet.
 
Det er den almene mening, at størstedelen af de indsatte tilstod fiktive forbrydelser grundet den ekstreme tortur, som de blev udsat for.
I andre ord: De og deres familier var uskyldige.
ANNONCE
. - S-21 - Verdens Værste Steder [Part 6] .
De i sandhed fortabte sjæle der gik igennem S-21, var nok de cirka 100 personer, der efter tortur og afhøring endte i hænderne på medicin- og forskergruppen, som eksisterede i S-21.
Disse blev udsat for eksperimenter, der involverede at bløde dem ihjel, fjernelse af organer uden bedøvelse og nogle blev bogstavligt talt drænet for blod for at se, hvor længe de ville overleve.
De fanger der var til mest besvær, blev flået… levende.
 
I 1979 da Khmer Rouge-styret blev væltet, fik verden for første gang indblik ind i de modbydelige handlinger, der havde fundet sted i S-21.
Lederen Kang Kew overså henrettelserne af de sidste indsatte, før han selv flygtede. Han blev senere fanget og blev i 2012 idømt 30 års fængsel for brud på menneskerettigheder.
 
I dag er S-21 et museum og står som et symbol på rædslerne og ondskaben, der overgik så mange mennesker derinde på de 4 år.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce