Connery

Bryn Estyn - Verdens Værste Steder Part 5

Børnehjemmet der var bygget over helvede

Bryn Estyn - Verdens Værste Steder Part 5
Det ville være en velsignelse at denne artikelserie aldrig ville have fundet emner til overhovedet én artikel. Desværre er det ikke en sådan verden vi lever i og derfor er vi nu nået til part 5 i serien om Verdens Værste Steder.
 
De andre artikler omhandlende det forbandede fængsel hvor voldtægt og AIDS var indgangskrav,
Sindssygeanstalten der behandlede de indsatte som dyr,
Forskningscenteret der torturede og eksperimenterede på uskyldige,
og det Irakiske fængsel der så tortur fra både Irakisk og Amerikanske hænder,
kan findes på overstående links.
 
Når der tales om forbrydelser findes der sjælendt noget der kan chokere som forbrydelser mod børn… Forbrydelser som dem der tog sted på Bryn Estyn.
ANNONCE
Bryn Estyn - Verdens Værste Steder Part 5

Hvad er det?

De læsere der er bekendte med filmen/bogen Sleepers kan allerede nu begynde at forestille sig hvad for et sted Bryn Estyn var.
Det var en form for ungdomshjem, der ligeledes fungerede som børnehjem, hvilket betød at børnene der blev sendt dertil alle havde forskellige grunde til at befinde sig der.
Nogle kom fra voldlige familier, andre blev sendt dertil fordi de var blevet forældreløse og så var der de kriminelle der var for unge til at blive sendt i fængsel.
Fælles for dem alle var at de var børn.
 
Bryn Estyn har været aktiv som børnehjem helt tilbage til 1970 og var en del af en større efterforskning i 2000 hvilket omhandlede mistanke om misbrug af børn på flere børnehjem omkring i Wales.
Denne efterforskning ledte til en ændring i hvordan behandlingen af udsatte børn bliver håndteret i Storbritannien.
Der blev desuden udbetalt flere erstatningsbeløb.
 
Bryn Etsyn ligger i det nordlige Wales i Storbritannien og er sidenhen blevet lukket ned og står nu tomt.
ANNONCE
Jimmy Saville. Han kunne da aldrig være pædofil! - Bryn Estyn - Verdens Værste Steder Part 5 Jimmy Saville. Han kunne da aldrig være pædofil!

Hvorfor ville du ikke derind?

(Denne artikel fokusere på hvad der fandt sted på Bryn Estyn i henholdsvis 1970 til 1980)
 
I Oktober 2012 cirka et år efter hans død begyndte rygterne, om CBS elskede børnevært Jimmy Savile misbrug af over 200 børn, at svire rundt.
Nogle af Saviles – nu voksne – ofre begyndte at stå frem og kunne fortælle historier om et organiseret netværk af pædofile og handel med børn hvori Savile var en del af det.
Blandt disse historier var historierene om Brynt Estyn.
 
Brynt Estyn var et slaraffenland for pædofile.
Børnene der blev sendt dertil var enten sårbare eller også var de småkriminelle der derfor ikke havde nogen vægt i deres ord, skulle de beslutte sig for at anmelde de daglige overgreb.
Udover misbrug var vold en daglig ting at skulle forholde sig til på Brynt Estyn, både fra de pædofile ansatte og derudover også fra de andre indsatte.
En tidligere indsat udtalte at han måtte påtage sig en voldlig persona da han ankom, hvilket sparede ham for at lide samme skæbne som de mange andre drenge der blev misbrugt.
Andre gik den anden vej og føjede de indsatte og deltog selv i misbruget.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce