Connery

Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4

Den tabte kamp

Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4
At informere jer kære læsere om steder, I kun forstillede jer ville kunne eksistere i Hostel-universet, er efterhånden blevet til flere artikler her på Connery, bedre kendt som: Verdens Værste Steder.

Hvad der er anderledes i denne artikel, i forhold til de tidligere omkring; Fængslet hvor aids spredte sig hurtigere end en forkølelse, sindssygehospitalet der mishandlede de selvsamme indsatte de modtog løn for at passe og 2 verdenskrig lejren der ville give Satan en klump i halsen, er at dette sted er kendt blandt mange, er ungt i sin ondskab og er et kontroversielt emne for mange mennesker.
Dette er Abu Ghraib.
 

Hvad er det?

Medmindre man har boet under en sten de sidste 9 år har man nok hørt om krigen i Irak. Eller militærkonflikten, hvis man syntes det lyder bedre.

De fleste havde nok ikke hørt så meget om Irak før 2003, da USA på vegne af Bush administrationen invaderede landet i sin søgen på masseødelæggelsesvåben, holdt af den nu afdøde diktator Saddam Hussein.

Som de fleste nok også ved, fandt man aldrig disse masseødelæggelsesvåben. Hvilket gjorde alle de advarsler om mangel på beviser fra andre nationer reelle, og faktisk gjorde krigen ulovlig. Huh!
ANNONCE
Ups! - Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4 Ups!
Én ting invasionen dog førte med sig, som de fleste kan blive enige om var en win/win situation, var arresten og retssagen af Saddam Hussein. Henrettelsen står åbent til diskussion.
Hussein var også kendt som Slagteren fra Bagdad. Han blev dømt for forbrydelser mod menneskeheden, massemord, drab og tortur på tusindvis af sit eget folk.
En af de værste steder Hussein udøvede sin ondskab var i fængslet Abu Ghraib.
 
Abu Ghraib blev forladt i 2002 lige inden invasionen af Irak
Det blev vandaliseret, og filer og dokumenter blev ødelagt og berøvet, inden amerikanske soldater overtog kontrollen af fængslet, hvortil det blev omdøbt: The Baghdad Central Prison.
 

Hvorfor ville du ikke derind?
- Saddams Abu Ghraib

Da de amerikanske soldater overtog kontrollen af Abu Ghraib begyndte fortællingerne om ondskaben der tog sted, for alvor at sive ud fra de blodrøde vægge.
ANNONCE
Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4
Det gigantiske fængsel var inddelt i fem forskellige afdelinger: Lange straffe, udenlandske fanger, korte straffe, nationale forbrydelser og ”specielle” forbrydelser.
Abu Ghraib var infamøst kendt i Irak og indsættelse dér ville med stor sandsynlighed medføre tortur eller død.
 
Fængslet var indrettet med små væg-til-væg celler. For hver afdeling var der spiserum, bederum, træningsområde og basiske hygiejne faciliteter.
I modsætning til fængsler som vi kender dem, med neutrale farver, var Abu Ghraib farverigt og fyldt med udsmykninger.
Udsmykninger i form af vægbilleder af Saddams ”heroisme” og hans ”visdoms ord” (i.e. propaganda).
 
Cellerne var ekstremt overfyldte med op til 40 indsatte indespærret i et 4x4 meter rum.
Det er generelt estimereret  at 15.000 mennesker blev holdt fanget i Abu Ghraib for forskellige forbrydelser.
Abu Ghraib havde kvinder, børn og mænd som indsatte.
 
Der blev flere gange foretaget masse-henrettelser af indsatte. Amnesty har flere estimerede rapporter på disse henrettelser.
I 1994 blev mere en 150 indsatte henrettet over en periode på 2 dage.
I 1999 blev 101 personer henrettet i løbet af en dag.
I 2000 blev 58 personer dræbt på én gang.
Dette er få af de rapporter der findes om gruelighederne, der tog sted i Abu Ghraib. Det er generelt anset, at der fandt mange flere episoder sted, men givet regimets strenge forhold kunne mange ting holdes skjult.
ANNONCE
Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4
Det er uvist hvor mange af Saddams massegrave kom fra Abu Ghraib, men vidner reporterede at civile blev tvunget til at transportere lig fra Abu Ghraib og grave de store grave, hvor ligene til sidst fik hvile fra rædslerne de havde været udsat for bag murene i ”Saddams tortur kammer”.
 
En af Abu Ghraib’s hovedformål var tortur. Især af (mistænkte) politiske fanger.
Der findes hundredvis af rædselshistorier omkring torturen, der tog sted i fængslet.
Blandt torturmetoderne, der blev benyttet af Saddams soldater, var: Brænding med cigaretter på bar hud, elektrisk chok, boring i huden, afrivning af fingrenegle, håne-henrettelser (man gav en indsat indtrykket af at han skulle dø, for så at stoppe i sidste sekund), afhugninger af legmer, trusler om mord og voldtægt af fangers familie.
 
En lokal mand, der solgte cigaretter og mad i fængslet, var vidne til en mand blive tævet af flere vagter med kabler og pinde. Han fortalte at hun kun så det ske i et minut, men at skrigene fortsatte i over en time. De stoppede kun da fangen var død.
 

Bush’s Abu Ghraib

Abu Ghraib blev hurtigt et skræmmeeksempel som Bush-administrationen kunne bruge til at holde befolkningen i skak, efterhånden som spørgsmålene omkring de manglende masseødelæggelsesvåben blev flere og flere.

Abu Ghraib blev et symbol på den ondskab Saddam havde udøvet på uskyldige mennesker i så lang tid. 
Et symbol på hvor desperat Irak havde brug for USA til at vise dem vejen mod et moderne samfund med autoriteter der ikke manglede den empati Saddams vagter aldrig havde.
Right…
ANNONCE
Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4
Som sagt blev Abu Ghraib overtaget af amerikanerne og igen taget i brug som fængsel. Indsatte bestod hovedsagligt af gamle tilhængere af Saddams styre og mistænkte for dette.
 
I 2004 blev billeder af irakiske fanger, der blev tortureret af amerikanske soldater, sendt verden rundt. Chancen for at du ikke har set dem er små.
Der er desuden rapporter om mord, voldtægt og seksuelt misbrug af fanger begået af soldater i Abu Ghraib.
 
Kun et år efter invasionen af Irak var tilliden brudt.
Billederne viste de skræmte irakere i ydmygende stililinger.
Indsatte blev tvunget til at onanere foran soldater med hætter over hovederne, ligge på hinandens nøgne kroppe og alle de andre rædselsfulde ting billederne viser.
Den voldlige tortur – hæslig som den var – blegner stadig i forhold til den psykologiske tortur de amerikanske soldater begik i Abu Ghraib.
Det berømte billede af en fange med en hætte over hovedet der står på en kasse med armene ude og ledninger hængende fra kroppen viser bedst hvilke sadistiske forhold disse fanger var udsat for.
Fangen blev fortalt at han ikke måtte sænke armene eller træde ned fra kassen. Konsekvensen af dette ville være et dødeligt stød af elektricitet igennem kroppen.
ANNONCE
Abu Ghraib - Verdens Værste Steder Part 4
USA’s forsvarssekretær Donald Rumsfeld udtalte, at der var tale om misbrug, men ville ikke bruge ordet tortur.
Er man enig med ham opfordrer jeg til at tage et bind for øjnene, stille sig på en lille skammel med hænderne ude og se hvor lang tid man kan holde stillingen.
 
En håndfuld af soldaterne involveret i sagen blev afskediget og aftjente mindre fængselsdomme.
Lynndie England, den kvindelige soldat, der optræder på mange af billederne, aftjente 3 år. Hun fortryder intet, og går så langt at sige at de mishandlede fanger har det bedre end hende den dag i dag. (Ja. Hun er en cunt).
 
Abu Ghraib står som et symbol på at ondskab hersker i alle dele af verden.
Amerikanske soldater begik præcis de samme frygteligheder som Saddams soldater gjorde.
Gerningerne kan ikke retfærdigøres fra nogens sider.
 
Så det spørgsmål undertegnede og andre sidder tilbage med er simpelt:
 
Vandt vi?
Og i så fald - var det dét værd?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce