Connery

Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]

En gennemgang af seneste afsnit - Spoilers forude!

Endnu en mandag, endnu et afsnit af Game of Thrones. Sidste uges afsnit var lidt af en mavepuster for internettet, der ud over at græde lidt for Hodor, også har formået at sætte ild i alverdens elevatorers 'Hold door'-knap! Hold the door, god dammit!

Anyways, en uge er mere end rigeligt af sørgetid, i en verden som Westeros, så lad os bare dykke direkte tilbage! Ugens afsnit er en rulletur der praktisk ikke laver andet end at speede de forskellige storylines op, og det er heller ikke en dum ting - vi har kun fire afsnit tilbage af sæsonen. 

SPOILERS FOR SJETTE AFSNIT AF SJETTE SÆSON FORUDE!

ANNONCE
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]

...In the North

Ugens afsnit samler op ved sidste uges cliffhanger. Meera, med Bran på slæb, nåede med nød og næppe, at slippe fra den første bølge af wights - og hun er ikke stoppet med at løbe siden sidst. Mens slæden kører, får Bran det ene syn efter det andet, og umiddelbart virker det til, at han bliver bombarderet med hele Westeros' historie. Han når lige akkurat at vågne op, og forklare at de var blevet opdaget, inden de bliver overfaldet af de reinmerede døde. Det ser heldigvis kun sort ud i to sekunder, indtil en sortklædt rytter kommer og redder de unge menneskers skind. 

Den sorte rytter viser sig, senere i afsnittet, at være Brans onkel Benjen, som vi ikke har set siden første sæson. Sad du også og tænkte "hvem er det nu onkel Benjen er?" Well. Benjen er Ned Starks lillebror, altså Brans farbror. Han er ranger i Nights Watch, og har siden første sæson, været formodet død, efter en mission nord for muren. Men Benjen var ikke død. Eller, ikke så længe.

Som han forklarer Bran, blev han stukket ned af en White Walker, men blev reddet af den treøjede ravn og de grønne elve-typer, inden han nåede at blive forvandlet. Det klarede de ved at indsætte et lille stykke drageglas i hans hjerte - lidt som vi så i forrige afsnit, da White Walkers blev skabt på samme måde. Men Benjen er god, og har altså været homies med den treøjede ravn, i et godt stykke tid.  

Men hvad kommer han til at betyde for historien fremover?

ANNONCE
"Tak far" | HBO Nordic. - Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6] "Tak far" | HBO Nordic.

Away from the North...

Det er ved at være et par afsnit siden vi har talt om Sam Tarly, men nu er han endelig nået til sin fars slot, Horn Hill. Her håber han på at få kæresten Gilly og bonusbarnet Sam (jr.) sat i pleje, inden han begiver sig videre til sin maester-skole. 

Men Gilly er lidt for stolt og lidt for snaksaglig til at undlade at fortælle Sams fader, at hun er vildling. Da Randy Tarly (Legendarisk low-carb-entusiast) finder ud af, at hans søn har bragt en "fjende af huset" til middagsbordet, slår han hånden af den tykke søn - endnu en gang. Sam hænger lidt med hovedet... 

Men ikke længere end at han ender med at tage Gilly og barnet under armen, og samtidig stjæle familiens sværd: Heartsbane, med på vejen. 

Heartsbane er tilfældigvis lavet af Valyrisk stål - en af de få ting der kan slå walkers ihjel. Pluspoint til Samwell!

ANNONCE
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]

A girl skifter karriere - Braavos

Arya lurer stadig rundt omkring teatergruppen. Teatergruppen der ikke længere har nær så godt et tag i publikummet, med deres tragikomiske forestilling. Selvom et gensyn med Joffreys askedsscene altid er på sin plads..

Arya har stadig til opgave at slå front-skuespillerinden ihjel. I sidste uge betvivlede hun ordren, men blev overtalt. Overtalelsen var åbenbart ikke overbevisende nok, for Arya skifter mening sidste øjeblik, slår den forgiftede romflaske ud af hånden på sit offer, angiver hitman-ordregiveren og stikker. 

Men, Jaqens veninde kigger også med. Hun fortæller Jaqen om Aryas bedrageri, hvorefter han sender hende afsted med ordren om at slå Arya ihjel (formoder vi). 

I mellemtiden virker det også til at Arya selv har fundet ud af hvad hun vil med livet - i hvert fald er hun ude for at finde sin lille 'nål' frem, som hun gemte under stenene ud for templet, en del afsnit tilbage. ARYA ER TILBAGE, BITCHES!

ANNONCE
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]

King's Landing

Det er blevet tid til Lady Margaerys bodsgang, medmindre Jaime Lannister og en stor bataljon af Tyrell-hæren kan gøre noget ved det. Lige inden højspurven skal til at annoncere Margaerys skæbne, valser Jaime ind på slotspladsen med en lille hær, og proklamerer at "Nu kan det fandme være nok!". Yes! 

Glæden er desværre kort. Det viser sig at den tarvelige præst, komplet har fået omvendt kong Tommen (WTF?), der træder ud af slotsporten, og erklærer sin kærlighed til både sin dronning, og sin tro: Dårligt nyt for både Lannisters og Tyrells!

Det her var ikke lige plottwistet vi havde regnet med, og gamle mutter Olenna Tyrell er også hurtig til at pointere, at de er blevet fucked.

Cut til tronsalen, hvor Jaime bliver frataget sin rang som øverstkommanderende i kongens vagt, og forvist..

...til Riverrun, som i en knapt så interessant sekvens skal beordres generobret, fordi gamle Walder Frey ikke vil grines af.

ANNONCE
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]
Game of Thrones: Blood of my blood [S6E6]

Mother of Dragons - Mellem Vaes Dothrak og Mereen

Vores Khaleesi er på vej til Mereen med en hær af Dothraki. Daario Naharis påpeger, at Daenerys er en erobrer, og ikke skabt til at sidde og chille på en trone. Daenerys kigger på ham, hvorefter hun smutter rundt om hjørnet, kun for at vende tilbage på ryggen af en motherfucking kæmpestor udgave af dragen Drogo!

Herefter giver hun en opildnende tale til hæren af hestekrigere, som nu vil gå gennem både vand, træheste og jernrustninger for hende. Et drageøjeblik i Game of Thrones er altid godt, og med et igangværende skibsbyggeri på Jernøerne, er Dany måske ved at være klar til at besøge de syv kongeriger.. Eller hvad?

ANNONCE

Her er spørgsmålene vi tygger på, til næste uge:

  • Hvor vild en kriger er onkel Benjen egentlig?
  • Mon Sam rider tilbage til Castle Black, med hans white walker-dræbende sværd? 
  • Hopper Arya på det første skib mod vest, eller skal hun lige nakke en anden girl with no name, først?
  • Hvad har High Sparrow mon planlagt at gøre ved Cersei? Og hvad er hans slutspil?
  • Er Daenerys ved at nærme sig samme galskabsniveau, som hendes far "The Mad King"? Det var hans tale vi så først i afsnittet, og hendes i slutningen.. Tilfælde? Jeg tvivler!

Til slut mangler vi bare afstemningen for ugens storyline - sidste uges vinder var Hodor, Bran og Meera med over 90% af stemmerne!!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce