Connery

Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Alliancer skabes. Spoilers for seneste afsnit af GoT forude!

Hvis man ikke allerede i sidste uge (Gennemgang af: Blood of My Blood), kunne fornemme at linjerne begyndte at trækkes op til krig, så har dagens afsnit i hvert fald gjort det knivskarpt! 

Efter sidste uges imponerende kig på Daenerys drager, er vi vendt tilbage til Westeros. 

SPOILERS for Game of Thrones sæson 6 afsnit 7 forude!

ANNONCE
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Jon Snow og Sansa Stark - Norden

Jon og Sansa har langt om længe begivet sig ud på deres hvervelses-turné. Bolton-slænget sidder stadig og håner dem i Winterfell, og det kan vi ikke have. Efter en kort ildtale til vildlingene, lykkes det Jon at overtale dem om at tilslutte sig hans mission. Great succes!

Derefter går turen til Bear Island, der er hjemsted for Mormont-familien. Her er herskeren en den meget unge Lady Mormont, en pige der ikke giver en fååck. Sansa og Jon har ikke stor held til at overtale hende, men da Ser Davos (der jo har et godt tag på børn) åbner munden, går den unge leder med til at støtte starkfamilien med Mormont-krigerne. Der er hele 62 af slagsen. Men hver af dem er stærke som en bjørn, og tæller for mindst ti normale mænd. Nuvel, vi får se. 

Anderledes skidt går det ved besøget hos Glover-familien. Selvom Sansa forsøger at tvinge en gammel pagt ned over hovedet på dem, er der ingen hjælp at hente. 

Det efterlader Jon med en hær på 2000 wildlings, 200 Hornwood-mænd, 143 Mazins og 62 Mormonts. Ikke helt nok hvis du spørger Sansa, men Jon mener det må være det. 

Sansa finder en brev-ravn, og forfatter en note, hvem den er til, ved vi endnu ikke - men mon ikke den er adresseret til en Littlefinger? 

Bolton-hæren består af 5.000 mænd - og hvis Karstark- og Umber-familierne står bag dem formodes den at bestå af op mod 10.000 mænd. 

ANNONCE
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Dronningernes træk - King's Landing

I King's Landing møder vi en Margaery, der ved første øjekast stadig føjer High Sparrow, eller Ypperstepræsten, som han hedder i underteksterne. 

Det viser sig at Margaery ikke er så frelst endda, da hun med en nonne i hælene, besøger sin farmor, Olenna. Bedstemoren får bud på at vende hjem, og med lidt snilde sniger Margaery en tegning af Tyrell-familiens våbenskjold i hånden på dronninge-bedsten. En rose. The Queen of Thorns fanger hintet, og føjer Margaery. 

Men inden Olenna forlader King's Landing, bliver hun tilnærmet af Cersei, der gerne vil have hjælp til at knuse Ypperstepræsten. Olenna afviser Cersei: Kan du ikke se, at du har tabt? Du er omgivet af 1000 fjender.

Uh, vi glæder os til at se hvad Margaery har planlagt for Ypperstepræsten, that dude needs to die!

ANNONCE
Team-up! - Game of Thrones: The Broken Man [S6E7] Team-up!
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Jaime Lannister vs Blackfish - Riverlands

Jaime er allerede ankommet til Riverrun, hvor han med 8.000 mand i hælene, lister sig ind på de allierede Freys. Han har selskab af Bronn, der alt andet lige, er den bedste officer i Lannister-hæren.

Efter eftertrykkeligt at have sat Freys knægte på plads, vælger Jaime at gå i forhandlinger med Blackfish, der sidder tungt på slottet. 

Den gamle Blackfish går med til at mødes med Jaime, og efter en kort snak, står det klart at Blackfish ikke vil overgive sig - hans folk har proviant nok til 2 års belejring. Han slutter af med at fortælle Jaime, hvor uimponeret han er: I wanted to meet you in person. I'm disappointed.

Dit træk Jaime.

ANNONCE
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Theon og Yara Greyjoy - horehus

På et bordel i ukendt land, besøger vi sømænd og kvinder fra Jernøerne. Yara Greyjoy tager for sig af lækre kvinder, mens Theon siddder og surmuler - det er ikke sjovt at være på bordel, når man har mistet sine kugler. 

Yara beder Theon om at tage sig sammen - Mand dig op eller skyd dig selv, er basalt set hvad han får at vide. Han vælger det første, og støtter søsteren i planen om at nå til Daenerys i Mereen, før deres onkel Euron. God plan!

ANNONCE
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

The Hound!

Afsnittets titel 'The Broken Man' må i høj grad være tilegnet Sandor Clegane! The Hound er i live, som de fleste formentlig forventede. Sandor befinder sig selv i en mængde af bønder, der under ledelse af en spirituelt frigjort septum, er ved at bygge en kirke langt fra den øvrige civilisation.

The Hound er blevet reddet af præsten, en omvendt kriger spillet af Ian McShane. Præsten prædiker fred, også da et par udsendinge fra the Brotherhood without Banners trænger sig på. Sandor står og knuger sin økse, og fortæller præsten at de er nødt til at forberede sig på kamp - selvom de ikke har heste eller mad, kan de stadig frarøves stål og kvinder. Men han ender med at føje præsten, for at blive i skoven og hugge sine aggressioner ud i et par brændeknuder.

"Who let the dogs out?"

Pludselig hører han skrig og gråd fra lejren. Da han vender tilbage til lejren, er alle slået ihjel, og præsten klynget op. Hvor mon hunden søger hen nu?

ANNONCE
Game of Thrones: The Broken Man [S6E7]

Arya Stark - Braavos

Arya er langt om længe kommet til fornuft. Efter hun i sidste uge forrådte sin mission overfor 'The Many-Faced God ', har hun nu besluttet sig at vende tilbage til Westeros. Med en seriøs sæk penge, forhandler hun sig til en kahyt på en Westeros-båd, som skal lette anker morgenen efter. Tankefuld bevæger Arya sig videre, indtil hun for et kort øjeblik stopper op, og kigger mod vest - mod sit hjemland. Men 'a girl' har ikke råd til at stå stille, for efter et par sekunders fred, bliver hun tilnærmet af en ældgammel kone, der viser sig at være Jaqens lærling. Hun giver Arya et par stik i maven - det sender tankerne mod Jons overfald sidste uge, og også Robbs skæbne ved det røde bryllup, ikke just godt for Arya. 

Heldigvis formår Arya at kaste sig selv ud over broen, ned i vandet. Hendes overfaldskvinde efterlader hende, døende.

Arya formår dog at slæbe sig selv op af kanalen, og med blodet dryppende fra maven halter hun fortumlet igennem en gade i Braavos, hvorefter vi efterladet hende i en hæslig situation.

Går hun mod teatertruppen for hjælp?

Afsnittet var bestemt ikke det mest actionfyldte i denne sæson, men det gjorde en vigtig opgave, i at samle de forskellige hære, og med tre tilbageværende afsnit, får vi formentlig en kæmpe røvfuld action i næste uge. 

ANNONCE
Afsnit 8 preview
Del

Seneste nyt

Annonce