Connery

Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]

En gennemgang af dagens afsnit!

Endelig oprandt dagen, hvor det niende afsnit af sæson 6 i Game of Thrones fik premiere. I flere uger op til har folk haft kendskab til både navnet på de to sidste afsnit, men også selve længden på ugens GoT-guffeliguf. Instagram har været et røvhul de seneste par uger, da officielle billeder fra de niende afsnit tilsyneladende har floreret på de sociale medier. Heldigvis kan man smide et par skyklapper på, og det vil jeg også råde dig til, hvis du endnu ikke har set dagen afsnit!

Spoiler – spoiler – spoiler –spoiler!

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]

Horeungernes kamp

Som titlen allerede på forhånd antydede, så handler dette afsnit primært om den endelige kamp mellem Jon Snow og Ramsey Bolton. Jeg havde allerede på forhånd spået et afsnit, som ville komme i nærheden af kvaliteten som ’Hardhome’, og jeg må indrømme, at jeg ikke skød helt ved siden af. Størstedelen af afsnittet fokuserer på planlægning og en benhård samtale mellem Bolton og Snow – en samtale, hvor Snow understreger sine evner som leder, da han er villig til at risikere sit liv for at skåne sit folk. Han udfordrer Ramsey til duel, men Ramsay – som den kæmpe penis-dræbende pussy han nu en gang er – takker nej. Snow vinder igen al respekten, og Team Bolton og Team Snow går hver til sit. 

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]

Khaleesi dominerer

Efter Tyrions godsindede aftale med Harpyernes bagmænd, slavemestrene, gik i vasken og resulterede i en flådeinvasion mod Meereen med ildkugler og ødelæggelse. Khaleesi hoppede heldigvis på sin drage i afsnit 8, og endelig bliver alle tre drager befriet i dette afsnit – slavemestrene står ved deres ret, indtil de ser Khaleesi på ryggen af den ene drage, mens alle tre drager laver barbecue ud af et af flådens største skibe. Surrender, motherfucker! Meereen er tilbage på plads, men Khaleesi viser symptoner på den gale konges galskab. Hun ønsker at jævne slavemestrenes byer med jorden, koste hvad det vil. Tyrion er heldigvis en beroligende stemme, som får hende til at bakke lidt tilbage.

Greyjoy-duoen er nået til Meereen

Efter et uheldigt førstehåndsindtryk under Tyrions første møde med Theon, hvor Theon gjorde nar af Tyrions dværgvækst, står de endnu en gang ansigt til ansigt – sammen med Theons søster Yara og Khaleesi. Yara får overtalt Khaleesi til at hjælpe dem med at genvinde Jernøerne fra deres psykoonkel Euron (Pilou, din gavtyv!) i bytte for en formidabel flåde og ikke mindst at deres folk skal stoppe med at plyndre og voldtage. En pagt er indgået!

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]

”It’s the biggest we’ve ever done”

Sådan lyder det fra skaber David Benioff, da han kommenterede på mængden af statister, stunmænd og optagelsesdage – og hvis man kigger på sidste halvdel af afsnittet, forstår man godt hvorfor. Kampen for Winterfell er gået i gang, mens de to horder står ansigt til ansigt – Snow i et ret uheldigt undertal..

Rickon – Ramsays lokkemad

Som en nærmest ’Apocalypto’-agtig scene, bliver Rickon sendt mod Jons hær for at slippe væk. Ramsay leger med Snow og dræber Rickon med en pil få sekunder inden, Snow kunne samle ham op på sin hest. Snow kan ikke gå i mod sin hævntørst, og bryder deres aftale om ikke at angribe først. Dette resulterer i den vildeste sværdkamp i GoT-historien nogensinde, hvor man får de mest vanvittige visuelle effekter i midten af kampens hede. 

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]

All hope is lost..

Midt i al kaosset lokkes Snows styrker i endnu en fælde, hvor Ramsays folk har omringet dem med spyd og skjold. Just som alt så ud til at være fortabt, dukker Lillefinger og Sansa op med The Knights of Vale, som får brudt blokaden og dræbt Ramsays hær. Det er lidt en forudsigelig faktor i handlingen, og kan være lidt irriterende – lidt ligesom ørnene i Ringenes Herre, som altid dukker op i sidste øjeblik! Men men, Lillefinger har desperat forsøgt at få Sansa tilbage i sit spindelvæv, så selvfølgelig var han klar på at følge hende. Nu har hun og Lillefinger overtaget med deres hær, og deres videre forhold til Snow bliver en interessant videreudvikling.

.. and now, what you’ve all been waiting for!

Wun-Wun, Tormund og Snow jagter Ramsay, som flygter som en kujon ind i Winterfell. Ramsay forventede at være sikker bag murene, men Wun-Wun ofrer sit liv for at bryde muren – R.I.P my friend. Jon Snow får endelig sin one-on-one med Ramsay, som ender i en kavalkade af håndmadder til Bolton-svinet. Hell motherfucking yeah!

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]
Farvel og tak! - Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9] Farvel og tak!

Dog overlader han den endelige aflivning til sin søster, som får Ramsays hunde, der har sultet i syv dage, til at gå i mod deres herre. Oh my god, the sweet sweet karma!

Og sådan ender dagens afsnit – men hvad sker der så i finalen?

Alt i alt er Battle of the Bastards alt man kunne forvente – dødsduel mellem to giganter, den endelige aflivning af en længehadet skurk, drager og ikke mindst en bad-ass khaleesi! Produktionsmæssigt er afsnittet helt i gennem fantastisk, og leverer kampscener i så særdeles god kvalitet, at man hidtil aldrig har set så stort et krigsensemble på seriefronten siden Band of Brothers. Afsnittet fikser nogle løse ender i det overordnede billede og lægger op til nogle videreudviklinger i den overordnede historie - de 'små' indbyrdes kampe er ved at snævre ind og inden længe kan vi måske forvente Snow og Khaleesi side om side mod The Night King?

Spørgsmål der popper op i hovedet efter dagens afsnit:

Hvor er Arya henne i verdensbilledet?
Hvordan er forholdet nu mellem Snow og Sansa?

Hvordan går det i Westeros?
Hvilke planer har Lillefinger med sin genvundne plads ved Sansas side?
Kan Euron klare Khaleesi og hendes pagt med Yara og Theon?
Whitewalkers – were the fuck are you?
Bran – kom nu ind i kampen?

Fuck you, Ramsay!

ANNONCE
Game of Thrones: Battle of the Bastards [S6E9]
Del

Seneste nyt

Annonce