Connery

Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

En spoilertung gennemgang af afsnittests højdepunkter

Dagens afsnit af Game of Thrones var et længeventet pusterum, der knyttede et par storylines, lempede en smule på børnedrabene, men samtidig gav os et par gode højdepunkter. 

SPOILERALERT: Hvis ikke du har set afsnittene fra sjette sæson af Game of Thrones, vil der være spoilers i farvandet. Denne artikel omhandler primært afsnit 4 fra sæson 6: Book of The Stranger. 

ANNONCE
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

Castle Black: En længeventet reunion

Afsnittet lægger stærkt ud, med at kaste Sansa Stark i armene på Jon Snow. Det er en gensynsglæde af dimensioner, for både os seere, og karaktererne, har ikke set de to i samme scene, siden første sæson. 

Sansa har genvundet energi og mod, efter rejsen med Brienne, og hun er om nogen målsat, og klar på at gentage Winterfell, som jo er Stark-klanens retmæssige hjem. Jon er derimod tilbageholdende. Han er færdig med Castle Black, og han er færdig med krig.. 

Men kun lige indtil der dukker et trusselsbrev op fra Ramsay Bolton, der på mest troll-agtige og ondskabsfulde måde, udfordrer Jon Snow til at forsøge at gentage Winterfell. Og med den lille bombe, at han har deres bror Rickon Stark, i fangekælderen. Ramsay er et klamt svin, og det er nok til at gå Jon på klingen, der hurtigt laver en mandsoptælling. Selv med 2.000 af den rødskæggede Tormunds (Så I hvordan han sendte kærlige øjne til Brienne?!) Wildlings, bliver det svært at klare sig mod 5.000 af Ramsays mænd. Sansa er dog ikke i tvivl om, at flere af de nordiske huse, er klar på kamp, hvis Jon Snow blot hidkalder dem. 

ANNONCE
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

Ræk fanden en Littlefinger

Petyr Baelish er tilbage i billedet, efter at have brilleret med et fravær i de første fire afsnit af sjette sæson, er Littlefinger tilbage. Her dukker han op ved 'nevøen' Robin Arryn, den sinkeagtige arvtager til The Eyrie, som endnu ikke kan ramme en målskive på klods hold. 

Littlefinger lusker den unge Robin, til at sende hjælp til Sansa og Jon Snow i norden, og så er der egentlig ikke så meget mere at dvæle ved, omkring lillefinger denne gang. Bortset fra: Hvad får han ud af at hjælpe Stark-familien?

ANNONCE
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

Kings Landing: Spurven fucker med alle

I Kings Landing er der optræk til store sager, men i dagens afsnit, fik vi endnu en søskende-komsammen. Dronning Margaery, får nemlig lov at se sin bror Loras, men kun efter en lang tale fra The High Sparrow. 

High Sparrow er vild med at fortælle lange analogier, og selvom hans historier virker opstemmende, er han en udspekuleret bastard. Margaery får lov til at besøge sin brors celle - måske primært for at være en medvirkende faktor, til for alvor at knække den unge Loras vilje. 

I mellemtiden vælger kong Tommen, at betro en af den religiøse mands hemmeligheder til Cersei. Den hemmelighed omhandler formentlig en Shame-session til dronning Margaery, for Cersei tager fat i Jaime, og begynder at lave planer med den gamle udspekulerede Olenna Tyrell. De kongelige gider ikke de religiøse fantaster længere, og det kommer til at betyde blod. Planen lyder således: Lad Tyrell-familiens hær invadere Kings Landing, og udrydde The Sparrows. Det kan aldrig gå galt. Især fordi den hemmelighed der blev placeret ved Tommen, formentlig bare sad og ventede på viderefortælling..

ANNONCE
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

Vaes Dothrak: Bow before The Dragon Queen

Mens Tyrion har travlt med at trække tiden (ud) i Mereen med slaveforhandlinger, sker der helt anderledes vilde ting i hestemændenes hovedsæde.

Jorah Mormont og den yngre Daario har langt om længe fået sporet deres Khaleesi til Vaes Dothrak. Inden de to mænd får forvildet sig ned blandt de barbariske Dothrakier, får Daario lige fyret et par "Du er så gammel at.."-jokes/fornærmelser af mod Jorah, fordi.. Han er gammel, og ved at blive til stenmand. 

De to herrer finder deres Khaleesi, men Daenerys har sin egen plan, og har ikke travlt med at blive reddet af de to bejlere. 

Dany har nemlig ventet på at blive næste punkt på dagsordenen, for de ærværdige Khals. Da hun endelig bliver adresseret, vælger hun hurtigt at forklare de barbariske mænd, at hendes plan er at blive almægtig hersker over Dothrakierne. Det medfører et par voldtægtsagtige trusler fra de herskende mænd, som slutter af med: Du kommer aldrig til at herske over os, din lyserøde kvinde. 

Fint med Daenerys. Hun har nemlig heller ikke planer om at efterlade dem i live, og med sine "jeg kan ikke mærke ilden"-skills, vælter hun de store oliefakler ud over gulvet i halmhytten, og mens hestegutterne bliver til kul, træder hun - nøgen - ud af den brændende hytte, foran en forbløffet og ærefrygtig Dothraki-forsamling, der besvarer hendes magtfulde skønhed med knæfald. The Dragon Queen is back, baby!

ANNONCE
Game of Thrones: Book of The Stranger [S6E4]

Honorable mentions:

Theon Greyjoy får en lille hjemkomst-scene, der dog ikke har den store indvirkning denne gang. Men det er godt at se, at den plagede dreng får en smule ro. Han vælger at hjælpe søsteren, med at overtage tronen i Pyke. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå, fordi Euron Grejoy (Pilou Asbæk) også bejler efter den plads.

Ramsay Bolton får sneget afsnittets mest grafiske mord ind. Det er Rickons følgesvend Osha, der står på mål for den død. Hun forsøgte sig at likvidere Ramsay på samme måde som hun gjorde det med Theon, en taktik Ramsay kendte alt for meget til. På nuværende tidspunkt er en kniv i halsen slet ikke så slemt, når det kommer fra Bolton-fronten. Stodder. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce