Connery

Ny truecrime kigger nærmere på Englands største seriemorder i nyere tid

Ansvarlig for et estimeret antal af 250 drab.

En ny dokumentarserie undervejs kigger nærmere på, hvordan den famøse Dr. Harold Shipman formåede at slippe afsted med mord i så mange år.

Serien hedder The Shipman Files: A Very British Crime Story og kigger nærmere på den veletablerede og respekterede praktiserende læge Harold. 

Pludselig blev han opdaget i at slå sine patienter ihjel og blev anklaget for at have dræbt op imod 15 af dem.

Dog viste en nærmere undersøgelse og offentlig efterforskning at drabstallet var meget, meget højere.

Det viste sig, at de kunne identificere 215 drab som værende hans værk, mens man estimerer, at det når helt op på 250 mennesker. 

Majoriteten af hans mordofre var ældre kvinder, hvilket er dokumentarskaberen Chris Wilsons bud på, hvordan han slap afsted med det så længe.

Folk troede måske, at det var alderdom eller sygdom, som blev forværret - og derfor kunne han praktisere sine mord så længe. 

Undersøgelserne viste, at han startede helt tidligt i sin karriere og at han måske også har dræbt to børn. 

Dokumentarskaberen vil gerne bryde den label, som morderen har fået - 'nå, det var bare ham, som slog ældre mennesker ihjel, som nok var syge alligevel'.

Dokumentaren viser, at de alle ofte var fit for fight og at det var rendyrket kærlighed til drabet, som drev ham til det.

Han var bare intelligent nok til at skjule det i aldersgruppen.

Desværre finder vi aldrig ud af, hvorfor han gjorde som han gjorde, da han begik selvmord dagen inden sin 58-års fødselsdag i sin celle i 2004. 

The Shipman Files bliver lige nu lanceret på britisk tv i 3 dele - vi holder jer opdateret, når den rammer en DK-venlig streamingtjeneste.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce